Mietinkin, mitä unohdin. Minunhan piti jo eilen kirjoittaa teille palmusunnuntaistamme. Sitten koneeni kaatui, kaikki avoimet välilehdet menettivät teksinsä ilman, että niitä voi palauttaa ja minulta paloi nakki. Nyt olen palannut todellisuuteen, etsinyt ulkoisen kovalevyni ja tyhjentänyt tätä rasittunutta läppäriä. Ette usko, että kaipaan omaa työtilaa iMacin ja oman rauhan kanssa! Mutta nyt kerron teille sunnuntaista. Pajunkissoista, vaaleanpunaisista oksasaksista ja siitä, millainen on sopiva virpomisasu pojalle.

Pajunkissat haimme lauantaina Nöpsyn kanssa. Niitä siliteltiin ja ihailtiin koko matka. Päätin koristella oksat helpolla tavalla, joten sunnuntaiaamuna hain Tokmannilta keltaista höyhensiimaa ja pieniä koristemunia. Ei siis liimaa, teippiä eikä saksia. Tai no, saksia sen verran, että siimasta piti leikata sopivat pätkät, jotka sitten solmi ja kieputti oksien ympärille. Muuten pääsin aika helpolla. Melkein yhtä helpolla, kuin niksi-Karkki, jonka tekniikkaa taidan testata ensi vuonna.

Virpominen jäi meillä lyhyeksi, sillä kävimme vain neljässä paikassa. Pojalla oli vielä pieni yskä ja vaikka olo oli hyvä, en halunnut ottaa riskiä. Siksi neljän tutun talon jälkeen palasimme kotiin. Niissä neljässäkin suklaamunassa oli tuhoamista ihan tarpeeksi! Vähän kauhistuttaa, millaisessa sokerihumalassa sitten ollaan, kun ipana kerää korillisen karkkia ja syö salaa överit niistä, kun äidin silmä välttää.

Googlasin erilaisia virpomisasuja, kun huomasin, että eräs aihe puhutti keskustelupalstoilla. Nimittäin se, millainen olisi sopiva virpomisasu pojalle. Ihan totta! Nyt eletään vuotta 2017. Onko pupu muka liian naisellinen valinta pojan virpomishahmoksi? Ja koska noita mielletään naiseksi, niin sekään ei käy! Ai luoja, kun nousee taas pulssi! Miksi asioista pitää tehdä niin kamalan vaikeita? Vanha neule puetaan lapsen ulkovaatteiden päälle ja kiristetään huivilla tarpeeksi lyhyeksi. Päähän kiedotaan toinen huivi ja pienen noidan kasvoille maalataan punaposket sekä isot pisamat. Tässäpä siis edullinen virpomisasu pojalle, tytölle tai ihan kenelle vaan! 🙂