Nyt on villi postaussarjaidea! Myönnän, että idea on pöhkö ja jotenkin omituinen, mutta niin olen minäkin. Perheemme ruoka-asioista kysellään paljon, mutta niin kysellään muistakin aiheista. Kasvatusperiaatteeni tuntuvat kiinnostavan loputtomiin. Siksi yhdistin nyt kaksi asiaa ja aloitin LOUNASLÖPINÄT-videoblogisarjan. Ideana on, että videopostauksessa käsittelen valitsemaanne tai toivomaanne aihetta samalla, kun valmistan päivän lounaan. Lyhyen ja tiiviin videon sijaan tein suosiolla pidemmän, joten varatkaa videon katseluun aikaa 15 minuuttia.

Ensimmäinen resepti on helppo bataattivuoka, ja ensimmäiseksi aiheeksi toivottiin “mistä äiti suuttuu”. Aihettahan sai äänestää Facebook-sivuni puolella. Seuraavaksi aiheeksi valikoituikin jo perheemme ruokahommat eli vähän meidän ruokailuajoista, jääkaapin sisällöstä ja siitä, missä ihmeen välissä sen ruoan ylipäätään ehtii tehdä. Aiheiden lisäksi myös reseptejä voi toivoa, jos on jotakin mielessä. Otan mielelläni vastaan palautetta. Tiedän jo nyt, että seuraavalla kerralla tarkistan, etten rajaa otsaani pois ja ettei paitaa tarvitse nyppiä koko ajan. Katso postaussarjan ensimmäinen video tuosta alapuolelta tai tästä linkistä.

Bataattivuoka (alkuperäinen resepti täältä)

1 bataatti (n. 1 kg)

1 sipuli

1/2 tlk ruokakerma & rahka

0.8 tl suolaa

mustapippuria

Päälle:

1/2 pss Koskenlaskija-juustoraastetta (mozzarella)

Voiteluun:

voita

Lisäksi: 

kanafileitä

Kuori bataatti ja leikkaa siitä suunnilleen sormen vahvuisia tankoja. Kuori ja viipaloi sitten sipuli. Laita kasvikset (voideltuun) uunivuokaan tai -pataan. Mausta ruokakermalla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h. Laita maustetut kanafileet toiseen voideltuun vuokaan ja vuoka uunin alatasolle, kun bataatit ovat olleet uunissa suunnilleen 15 minuuttia. Lisää juustoraaste bataattilaatikon pinnalle paistamisen puolessa välissä. Meillä syötiin bataattivuoka porkkanaraasteen, ananaspalojen ja tsatsikin kanssa.

Mitä tykkäätte videoblogi-ideastani? Onko aiheideoita toteutettaviksi? 🙂