MAANANTAI 27.3.2017

Meidän perheemme kutsuttiin osallistumaan somevaikuttajina Ötökkäfestarit-risteilylle Skidit Risteilyn ja Silja Linen kanssa kaupallisessa blogiyhteistyössä. Nöpsyn discojammailut saatoittekin jo nähdä Insta Storyni kautta. Matkaamme seurasi siellä ihan ennätysyleisö, kiitos kaikille! Matkavideolla näkyy paljon materiaalia, jota en kuvannut stilleinä, joten matkakertomuksemme on jaettu vähän sirpaleisena ympäriinsä. Ensimmäisenä matkapäivänä mm. nautimme ruoan Tavolata-ravintolassa ja jammailimme discossa.

TIISTAI 28.3.2017

Risteilyymme kuului päivä Tukholmassa ja se päivä oli tiistai. Junailimme itsemme Gamla Staniin lounaalle. NK-tavaratalossa ihailimme leluja ja sovittelimme Nöppiksen kanssa samanlaisia kevättakkeja.  Aika kului törkeän nopeasti ja ruoan jälkeen ehdimme kierrellä vähän kauppoja, kun piti jo palata laivalle. Vinkkaisin, että päivä Tukholmassa kannattaakin käyttää yhteen asiaan eli joko Junibackeniin (jonne emme yllättäen ehtineet lainkaan), shoppailuun tai muuhun “turistikohteeseen” tutustumiseen. Liian tiukalla aikataululla voi tulla kiire ja paniikki. Palattuamme laivalle löysin ihanan kahvilan, jossa oli laivan paras herkkuvalikoima.

KESKIVIIKKO 29.3.2017

Keskiviikkona palasimme Helsinkiin. Ennen satamaan saapumista ostettiin vielä tuliaiset. Päikkäriajan jälkeen minä karkasin työworkshoppiin kaupungille. Illaksi paistoin uunissa ison makaronilaatikon, mutta lisukesalaatin kokosin kaupan salaattibaarista. Rakastan niitä, vaikka ne ovat järjettömän hintaisia! Illalla mies alkoi tuntea olonsa huonovointiseksi ja minä pelkäsin kuollakseni, että saan tartunnan.

TORSTAI 30.3.2017

Aamulla mies valitteli keuhkoihinsa sattuvan. Päivälle oli suunniteltu mm. romanttiset treffit elokuvissa. Suunnitelma oli olla pitkästä aikaa kaksin. Vietimme kuitenkin aika tasan koko päivän peiton alla, siksi kuvamateriaali rajoittuu puistoilun lisäksi aamukahviini ja varpaisiini. Surullista. Harmitti ihan hirveästi, että miehen lomaviikko meni pilalle. Minunkin oloni alkoi olla vetämätön ja pelkäsin vielä pahemmin tulevani kipeäksi.

PERJANTAI 31.3.2017

Voihan kirosana! Olimme mieheni kanssa molemmat flunssassa ja Nöpsyllä oli energiaa vaikka muille jakaa. Aamulla suuntasimme puistoon, vaikka teki mieli vaan nukkua. Ihana papakoe siirtyi aamulta huhtikuulle. Peruin myös illan ripsihuollon, koska yrjö uhkasi vierailla.  Vatsaan sattui niin, että pystyin olemaan vain kyljelläni. Myöhemmin mietin, että päivän jälkimmäisen chia-vanukkaan siemenet eivät kai olleet turvonneet ihan täysin ja ne taisivat sekoittaa vatsani ja aiheuttaa hurjan kivut samalla. Luin netistä, että monelle muullekin on käynyt niin. Päivän kuvana toimii piimätökki, sillä se oli ainoa, mitä vatsani sieti.

   

LAUANTAI 1.3.2017

Lauantai kului vessapaperirulla kädessä. Ihan oikeasti, kun en muuten olisi voinut kävellä metriäkään ilman, että nenästäni olisi valunut etanamainen vana. Nenästä valui räkää kuin vettä ja päätä särki. Karamellifrappe seuranani matkasin Orimattilaan varmistettuamme mummilta, että hän huolisi kipeitä lapsia ja lapsenlapsia kylään. Mummilassa lepäilimme ja mies keitteli minulle sellaisen sitruuna-inkivääri-hunaja-chilijuoman, että meinasi lähteä taju. Mutta nenä aukesi ja kurkkukipu hellitti! Illalla oli jo parempi olo.

SUNNUNTAI 2.3.2017

Olo alkoi normalisoitua ja aamun piirrettymaratonin jälkeen uskaltauduin kävelemään ulos. Kävimme Nöppiksen kanssa kaupassa ja pidin huolta, että tämän viikon projektini eli Kinder-kakun koristeet pysyivät ehjinä. Molemmat pojat innostuivat suklaista niin, että maljakollinen herkkuja oli pakko piilottaa. Päivä huipentui siihen, että heitimme miehen kanssa ylävitoset, koska tuntui siltä, että voisimme olla maanantaina terveitä. Samaan aikaan viereisessä huoneessa taapero heräsin kesken päiväunien räkäiseen yskänkohtaukseen. VOI P*SKA! 😀