Tiedättekö sen tunteen, kun avaatte postauksen, jonka jakokuvana on jotakin vihjailevaa (kuten pastellisävyinen rusetti tai kuva naistenklinikasta) ja jonka otsikossa bloggaaja vihjaa vauvasta? Sitten postauksessa paljastuukin, että taloon tulee koiranpentu? Aikamoista perseilyä, sanokaa minun sanoneen. Siksi siis tuollainen otsikko, ihan vaan blogimaailmalle kettuillakseni. Postauksen aihe on kuitenkin todellinen. Tiedätte ehkä suhtautumiseni koiriin, joten siitä ei ole nyt kyse. Kerroin myös ehkäisykapselistani eli vauvauutisiakaan ei valitettavasti ole kerrottavaksi. Sen sijaan eräs suuri haaveeni toteutuu. Meille tulee vihdoinkin kissa.

En voisi koskaan ostaa monen tuhannen euron rotukissaa, sillä sydämeni on aina kuulunut sekaroituisille maalaiskissoille. Olemme lapsuudessani ottaneet kissan aina läheltä jostakin maatalosta, jolloin on todennäköistä, että olemme samalla pelastaneet yhden villikissan pennun. Niin sen minusta pitäisikin mennä! Tilanne on Suomessa kuitenkin se, että kotikissoja kohdellaan huonosti ja jopa hylätään kesän jälkeen mökeille. Tämä menee niin tunteisiin, että aloitin keskustelut erään yhdistyksen kanssa siitä, jos voisin pitää näitä hylättyjä kissoja kunnes niille löytyy pysyvä koti. Ei siis kaikkia, vaan ensin yhtä ja ehkä myöhemmin muutamaa kerrallaan.

Jotkut yhdistyksethän tukevat kissojen ensikoteja pienellä summalla ja keskusteltuani mieheni kanssa, sovimme lopulta, ettei Nöpsy menekään vielä syksyllä hoitoon. Minä jään vielä pojan kanssa kotiin ja alan samalla pyörittää omaa kissojen ensikotia. Täydellinen suunnitelma! Saan olla lapseni kanssa pidempään ja voin samalla viettää aikaa noiden eläimistä jaloimpien kanssa. Aion hyödyntää molemmat blogini aina, kun tulee aika etsiä kissalle uusi koti. Mietin jopa, jos jollakin koodilla voisi etuilla kissanottojonossa. Siis että blogini lukija voisi “ohittaa” toisen omistajaehdokkaan kertomalla, että lukee blogiani. Näin tärkeä asia tarvitsee kaiken mahdollisen näkyvyyden.

Miltä suunnitelmani kuulostaa? Onko teillä kokemusta ensikotina toimimisesta? 🙂

(kuvassa vanhempieni Finski-kissa)