Kauppavaatteet tai kaupunkivaatteet ovat käsite, joka hämmentää välillä. Välikausivaatteista kirjoittelin jo pitkän postauksen, jossa mainitsin ohimennen kauppavaatteet. Miellän ne sellaisiksi vähän siistimmiksi (ulko)vaatteiksi, joissa lähdetään esimerkiksi kylään tai juurikin kauppaan. Meillä on erikseen puistorattaat, jotka saavat vaikka hukkua kuraan, mutta kauppavaatteiden kanssa käytän edustusrattaita eli niitä, joita ei mutaan sotketa.

Kommenttiboksissa olikin jo vähän puhetta, että kaupunkivaatteiden kohdalla pihistän sekä hinnassa että “laadussa”. Tällä tarkoitan sitä, että takit eivät ole sateenkestäviä, housut ovat vähän ohuempia ja kengät eivät todellakaan pidä vettä. Ne saattavat olla jopa vitivalkoiset. Ostan näitä kaupunkivaatteita ehdottomasti eniten H&M:n nettikaupasta, joten etsin kollaaseihin kuvitukseksi vaatteita, joita olen ostanut tai joita voisin ostaa. Kaikkia myydään tällä hetkellä koossa 92-140 senttiä.

Housut ovat monesti vähän peruskollareita paksummat tai sitten siistimmät collegehousut. Tvillihousut, chinot, farkut, joggerssit tai muut siistit housut ovat meillä paljon käytössä muskarissa, kyläillessä ja muutenkin. Silloin, jos olemme menossa sisäleikkipaikkaan tai leikkitreffeille, puen Nöpsylle usein leggarit tai muut venyvät housut. Farkut ja muut vähän jäykemmät housut pitävät tuulta hieman. Lapsille myydän farkkuja myös collegekankaasta, jolloin ne ovat pehmeät ja mukavat, jos housujen mahdollinen epämukavuus huolettaa.

Takiksi voi pukea melkein mitä vaan. Kunhan kurkkaa ensin ulos ja tarkistaa lämpöasteet. Kevät ja syksy ovat suosikkivuodenaikojani pukeutumisen suhteen, joten kaupunkitakiksi voi ostaa sekä itselleen että lapselle vaikkapa tuulitakin, anorakin, pilottitakin, farkkutakin, nahkatakin tai kipparitakin. Mikä vaan tyyliin sopii! Myös neuleita ja toppaliiviä tykkään yhdistellä, siksi ylimmässä kollaasissa on kirkkaanpunainen liivi.

Kengät, niistä meillä tykätään. Tennareita, loafereita ja muita kenkiä löytyy onneksi nykyään hyvin myös pienemmällä mitoituksella. Yleensä meillä on jotkut jalalle hyvät kengät esimerkiksi Superfitit, jotka puen pojalle, kun tiedossa on kävelyä paljon. Jos taas reissussa tulee istuttua autossa tai rattaissa, halvemmat kengät ovat ihan okei. Ja hei, Hennesin kengäthän saivat jossakin artikkelissa kiitosta, kun niissä oli monissa tapauksissa lapsen jalalle sopiva ohut pohjat? Muistatteko tapauksen? Uudet Adidaksetkin ovat muuten ostoslistalla. Onhan Nöpsyllä sentään kenkärakkaus, joka roihuaa edelleen. Aihepiirin postaukset on kerätty tänne saman tägin alle.

Onko teillä erikseen ulkoiluvaatteet/puistovaatteet ja niin sanotut kaupunki- tai kauppavaatteet? 🙂