Ehdinpä postaamaan vielä tänään! Tuntuu, että tämä maanantai kesti vähintään 72 tuntia. Kävimme leikkipuistossa, kaupungilla ja kaupassa, minkä lisäksi pakkasin joululahjat lomaa varten, hinkkasin kylpyhuoneen lattiasta kattoon puhtaaksi, tein ruokaa pitkän kaavan mukaan ja vaikka mitä vielä. Vähiin käyvät päivät ennen joululomaa. Laskimme ennen kuin Nöppis nukahti, että mummolaan lähdetään kolmen yön päästä. Huomiselle olisi luvassa neuvolakäynti, lounastreffit ja vielä iltatreffit, joten mikään hengailupäivä ei siitäkään tule. Kun suhaa rattailla kaupunkia laidalta toiselle, saa kulumaan päivän ihan mukavan nopeasti. Entinen minä olisi tuhahdellut, ettei kolmen “tapaamisen” päivä ole edes kiireinen, mutta nykyinen minä tietää, että uhmaikäisen taaperon pukeminen ulos on sellaista puuhaa, että siitä voisi antaa mitalin.

En muuten aio enää tehdä sitä virhettä, että muutan pois jostakin paikasta ja harmittelen sen jälkeen, kun en tutustunut asuinalueeseeni kunnolla. Siksi Nöpsyn herättyä päiväunilta pakkasin tänään rattaiden kyytiin kamerani ja taaperon. Suunnaksi valitsin Rautatieaseman ja sen vieressä olevan Jääpuiston. Aina puiston ohi kulkiessani ihailen luistelevia ihmisiä, kadehdin kahvilan asiakkaita ja suunnittelen, että tuolla pitäisi käydä. Pitäisi ja pitäisi. Niin kuin monessa muussakin paikassa pitäisi käydä, mutta enpä yleensä saa aikaiseksi.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rullailimme luistinradan viereen tehtyä pitkää ja loivaa liuskaa ylös ja totesimme kahvilassa olevan tilaa. Tai lähinnä minä totesin, sillä 2.5-vuotias osoitti voisilmäpullaa. Hän ei nähnyt muuta kuin voisilmäpullan. Ostin pullan ja puolitin sen. Poika söi molemmat puolikkaat ja hymyili tyytyväisenä. Sovimme, että palaamme tänne joskus isin kanssa, että joku vahtii tavaroitamme ja mukana on apukäsiä. Minä toin omat kaunoluistimeni Kylmäkoskelta Helsinkiin viime talvena ja Nöppikselle voin vuokrata luistimet paikan päältä. Vuodenvaihteen jälkeen poika on taas vähän isompi, joten lopputalvesta olisi kiva käydä luistelemassa yhdessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jääpuisto, kyllä me pian tullaan takaisin! 🙂