Edellisen postauksen myrkyttömät sormivärit on todella helppo valmistaa. On jotenkin kivempi antaa lapsen leikkiä töhnällä, jonka on itse tehnyt. Silloin ei niin haittaa, vaikka massaa eksyy vähän suuhunkin, kun pelottavin ainesosa väreissä voi olla pisara sitruunahappoa. Sormivärejä voi valmistaa minkä värisinä itse haluaa, mutta muutaman surullisen sattumuksen kautta meillä oli eilen vain mustaa. Sillä saatiin tehtyä useita töitä, sillä väri on todellakin riittoisaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sormivareja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotitekoiset, myrkyttömät sormivärit

2 tl maissitäkkelystä

1 tl geelimäistä elintarvikeväriä

1 tl kylmää vettä

2 tl kuumaa vettä vettä

Sekoita elintarvikeväri maissitärkkelykseen. Lisää kylmä vesi, jolloin töhnästä tulee tärkkelyksen vuoksi “nihkeää”. Lisää kuumaa vettä, kunnes massan niin sanottu vastustus häviää, kun kuuma vesi suurustuu. Anna valmiin värin jäähtyä hetken ajan, sen koostumus pitäisi olla nyt geelimäistä. Ai niin, nämä myrkyttömät sormivärit säilyvät tiiviin kannen alla rasiassa! Meillä värejä tehtiin niin pienet määrät, ettei niitä jäänyt yli, mutta ystäväni, joka tämän ohjeen antoi, vinkkasi minulle, että säilyttäminen onnistuu. Tuo punainen elintarvikeväripurkki, joka kuvissa näkyy, oli täysi susi. Koetin neljästi tehdä siitä värimassaa, mutta en onnistunut ja väriaine värjäsi sormeni punaisiksi. Mustasta väristä taas kaikki onnistui kerrasta eikä se jättänyt jälkiä ihoon tai edes valkoisiin kaakeleihin. Punainen väri oli nestemäistä, musta geelimäistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Jos mietitte, millä sotkuisen lapsen saa parhaiten puhtaaksi, täältä löytyy hauska vinkki siihen! 😉