Imetys herättää tunteita kaikkiin suuntiin. Imetysviikon kunniaksi ja koska tahdon osaltani edistää imetysrauhaa, palaan tähän tärkeään aiheeseen, vaikka imetystaival meillä jo päättyikin. Imetys voi…

… olla kivuliasta. Siksi listasin muutaman vinkin, joilla maidontuloa tai voimakasta herumista voi himmailla.

… vaikuttaa äidin tyyliin hassulla tavalla. Esimerkiksi tämä kassi vetosi minuun vain siksi, että rinnoilla on äidityden myötä minulle aivan eri merkitys kuin ennen.

… inspiroida tekemään laulun. Tai oikeastaan keksimään paremmat sanat vanhalle laululle.

… antaa idean hauskalle postaukselle. Niinpä vertailin imetysteelaatuja ja keksin jääteereseptinkin kaikille imettäjille.

… suunnitelmallista kuten silloin, kun luovuimme päivätissistä ja poika sai rintaa vain öisin.

… kotoisaa. Jossakin vaiheessa kaikki loksahtaa kohdilleen, kun hyvä ote ja parhaat imetysasennot on vihdoin löydetty.

… taktista, sillä siinä vaiheessa, kun tekee mieli luovuttaa, minä en todellakaan luovuta, vaan tehostan suunnitelmaani. Eli tässä tapauksessa maidontuotantoa.

… tunteikasta. En unohda koskaan iltaa, kun Nöppis nukahti minun kanssani ensimmäistä kertaa ilman iltatissiä.

aiheuttaa haikeutta ja ikävää. Kun lopetin imettämisen, mietin monta kertaa, olisiko sittenkin pitänyt vielä jatkaa. Rinnan kieltäminen pojalta tuntui todella haikealta.

… haastavaa. Siksi kirjoitin tekstin siitä, mikä ikä vauvalla on kriittisin imetyksen jatkumisen ja päättymisen kannalta. Imetyksen rajapyykit löytää siis täältä, mutta huomioikaa, että kyseessä ei ole faktalistaus, vaan mielipidepostaus.

… vaatia aikatauluttamista, kun tulee aika lopettaa se. Kirjoitin ylös, montako päivää tai viikkoa mikäkin vaihe meillä lopulta kesti.

… aiheuttaa ei-asianomaisille pulmia ja joskus ulkopuolisten uteluihin vastaaminen alkaa tosissaan ärsyttää. Sellaisessa tilanteessa syntyi tämä avautuminen.

imetysrauhaa

Toivotan kaikille imetysviikon kunniaksi imetysrauhaa! Jos meidän tarinamme kiinnostaa, kaikki beben imetyspostaukset löytää saman tägin alta. 🙂