Kyselin teiltä vinkkejä kotimaisista merkeistä, jotka valmistavat lapsille ulkovaatteita. Tiesin itse muutaman merkin, joten teistä oli suuri apu! Yksi merkki, jota olen käyttänyt koko Nöpsyn eliniän, paljastui riemukseni kotimaiseksi, kun taas yksi kiva kotimainen merkki olikin lopettanut kokonaan. Koska suomalaiset lastenvaatemerkit ansaitsevat lisää näkyvyyttä, keräsin ne nyt yhteen postaukseen. Jos jokin merkki unohtui, vinkatkaa toki. Kuvitukseksi postaukseen etsin jokaiselta merkiltä haalarin, joka miellyttää minua tällä hetkellä eniten. Kannattaa kuitenkin selailla valikoimaa, jos merkki alkaa kiinnostaa yhtään enempää. Ja hei merkit, nyt sitten kaikille (myös) ne syvätyt tuotekuvat bloggaajien ja lehdistön iloksi, jooko?

remu-haalari

Lukijoideni vinkkaama ja paljon kehuma Remu nousi kiinnostuslistani kärkeen eikä vähiten siks, että sen takana on Tamperelainen perheyritys, jonka juuret ulottuvat aina 60-luvulle saakka. Oma äitinikin muisti merkin ja minäkin olen kuulemma ollut uskollinen Remu-käyttäjä aikoinani. Outletin puolella on tällä hetkellä edelliskauden värejä todella hyvään hintaan. Toppatakki maksaa 23 euroa ja välikausitakki 25, niiden kimppuun hyökkään heti tilipäivänä.

jonathan-haalari

Uusimpiin tykästymisiini kuuluva Jonathan yllätti minut, sillä en tiennyt merkin olevan kotimainen. Löysin nämä vaatteet Tokmannilta ja selvittelin vähän laatua. Tähti Jonathan -tuotteet saivat omilta äitiystäviltäni kehuja, mutta miinusta ropisi simppelimpien kuosien ja yksiväristen tuotteiden vähyydestä. Netistä löytyy tieto, että Jonathan on suomalainen lasten ulkoiluvaatemallisto, joka on suunniteltu käytettävyyttä ja lapsen mukavuutta ajatellen, mutta olisi kiva tietää enemmänkin yrityksen tarinasta.

lassie-haalari

Unohtumaan päässyt Lassie ei vakuuta nettisivuillaan, sillä löysin sieltä vain tiedon, että tuotteet suunnitellaan Suomessa. Ei historiaa eikä ideologiaa niistä kiinnostuneille ihmisille luettavaksi. Tuotteet nostavat kyllä pisteitä, sillä tuo kuvankin kaksivärinen haalari on kuin Nöpsylle tehty. Harmi, kun haalaria ei voi tilata suoraan Lassien nettisivuilta. Nyt olisi tällä merkillä hyvä aika palkata vaikkapa Lasten PR nostamaan Lassien takaisin kartalle!

reima-haalari

Vanha tuttuni Reima jatkaa voittokulkuaan upeilla printeillä ja toimivilla haalarimalleillaan. Maailmallakin tunnettu jättimerkki tietää, mitä tekee ja kuvittelisin, että laajasta valikoimasta löytyy jotakin ihan kaikille. Jos hinnat hirvittävät, aleista löytyy edellistä kautta hyvään hintaan. Tämä merkki säilyttää arvonsa myös kirppiksillä, ihan vinkkinä vaan muille kirpputorihaukoille.

miomao-haalari

Löysin MioMao Clothingin ystäväni Nelliinan vinkkaamana ja RAKASTUIN tuohon mustavalkoiseen haalariin. Se on nyt hyvässä alessakin, mutta Nöppiksen isä ei ihastunut printtiin yhtä kovaa kuin minä. Täytynee vielä keskustella aiheesta (tai tilata haalari salaa). Tästä vuonna 2013 Helsingissä perustetusta yrityksestä pitäisi levittää sanaa, sillä myös merkin takit ovat mielettömiä.

gugguu-haalari

Myös kahden suomalaisen siskoksen vuonna 2012 perustama Gugguu tuo myyntiin talveksi ihanat ulkotakit ja haalarit. En tarkalleen tiedä, koska ne tulevat myyntiin, mutta Gugguu-ryhmässä veikkailtiin lokakuuta. Jo tuo haalarin karvahuppu sulatti sydämeni, mutta kannattaa kurkistaa brändin Facebook-sivuilta myös ulkotakkeja. Ovat nimittäin aika täydellisiä!

Onko vielä lisättävää suomalaiset lastenvaatemerkit -listalle? Entä löytyikö yhtään uusia tuttavuuksia? 🙂