OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen… Oikeastaan siellä käytiin jo melkein viikko sitten, mutta sain vasta nyt käytyä kuvat läpi. Lähdimme matkaan pojan mummon kanssa Vesibussilla, joka kuljettaa ihmisiä eläintarhaan ja takaisin jatkuvalla syötöllä. Liput ostimme vesibussista, jonne pääsi helposti rattaiden kanssa. Kulkuneuvossa oli pieni kahvilakin, mutta olimme juuri juoneet kahvit Kauppatorilla, joten keskityimme ihailemaan maisemia vesibussin ikkunoista. Ärsyttää, miten paljon ampiaisia on liikkeellä tänä kesänä. Ne piinasivat merimatkan aikana ihmisiä oikein urakalla.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leijonahäkkien jälkeen kiertelimme vähän aluetta ristiin ja rastiin. Törmäsimme apinalinnaan, jonne kuljettiin kallion poikki. Rattaat ja mummu jäivät suosiolla odottamaan ja minä käväisin pojan kanssa moikkaamassa vilkkaita ja punapyllyisiä sukulaisiamme. Niillä söpöläisillä oli oma riippukeinu, jonne ne hyppivät kilvan. Vikkelistä apinoista en saanut kuvia, mutta onneksi muovinen gorilla poseerasi minulle. Nöpsyä gorilla vähän jännitti, vaikka se oli ihan kiltti kaveri. Apinalinnan jälkeen pysähdyimme tutustumaan riikinkukkoihin, joita kävelee alueella vapaana. Korkeasaaressa on myös pieni puistoalue, jossa lapset tuntuivat viihtyvän. Siellä sai poseerata tiikerin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poika alkoi olla jo vähän väsynyt, mutta ruokailtuamme ravintolassa kiertelimme vielä hetken alueella.  Minä olin yllättäen kaikista kiinnostunein isoista kissoista. Vaikka tunteeni eläintarhoja kohtaan ovat ristiriitaiset, pidän ehdottoman hyvänä asiana sitä, että niiden avulla voidaan estää eläinlajeja kuolemasta sukupuuttoon. Nähtyään rauhallisesti nukkuvan leopardin Nöpsy nukahti ja lähdimme vesibussilla takaisin kohti Kauppatoria. Vielä jäi paljon nähtävää seuraavalle kerralle! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Nöpsyn paita ja lippis saatu miniones.fi, äidin paita Marimekolta)