Miten maidontulon saa loppumaan? EN TIEDÄ. Olin jo näiden huikeiden kuvien kanssa tulossa kertomaan saamistani vinkeistä teille. Tarkoitus oli postata eilen, mutta siirsin postauksen tekemisen aamuun, kun nukuttaminen ei mennyt ihan putkeen. No, tänään nukuin puoli kahteen, kun pujoallergiaksi epäilemäni heikotus paljastuikin flunssaksi. Pitääkö kaiken iskeä samaan aikaan? Tämä päivä oli ihan karsea, sillä siinä, missä totesin eilen rintojen tuntuvan jo tyhjemmiltä (tai oikeastaan vähemmän täysiltä), tänään heräsin kahden kivikovan pallon kanssa. Suihkussa ei tarvinnut lypsää, sillä maito suihkusi, kun rintaa painoi kevyesti. Suihkun jälkeen vaihdoin ylleni puhtaan paidan, johon ilmestyi viiden minuutin jälkeen vasemman rinnan alle maitoläikkä. Sen halkaisija oli 20 senttiä eli tässä meinasi mennä jo vauvavuoden läikkäennätyskin rikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain vinkin viilentää täysin rintoja kylmillä kaalinlehdillä, joiden pinta on rikottu. Tätä kikkaa käytin myös silloin, kun rinnanpäät olivat rikki vastasyntyneen huonon imuotteen takia. Nyt käytin viilennystä, jotta maitoa tulvivat rinnat rauhoittuisivat. Kaalintuoksu myös hämäsi poikaa, joka ei hamunnut yöllä kainalooni. Ihan hyvä kikka, mutta kaikki meni pieleen, kun päätin testata, auttaisiko lämmin kauratyyny aristaviin tisseihin paremmin. Auttoihan se, mutta käynnisti ilmeisesti samalla herumisen. Palasin pettyneenä lähtöruutuun kiroamaan vuotavia rintojani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imetyspalstalla vinkattiin, että yrteistä minttu, salvia ja persilja saattavat vähentää maidontuotantoa. Olin tänään jo niin epätoivoinen, että mielessä kävi varata aika lääkärille ja pyytää lääkitystä ongelmaan. Rinnat eivät punoita, jomota eikä niitä kuumota. Minulla ei ole kuumetta tai edes koholla olevaa lämpöä, joten rintatulehdukselta olen tainnut välttyä toistaiseksi. Silti pelottaa, onko tämä tila normaali, kun tissit painavat eikä niihin voi koskea ilman, että sattuu. Nukkuminenkin onnistuu vain kyljellään niin, että rinnat on tuettu. Anteeksi jauhaminen, mutta en kehtaa enää valittaa tutuille, kun en pysty puhumaan mistään muusta kuin tästä olosta.

Dear Eki, joko tämä kohta loppuu? Kaduttaa koko päätös lopettaa imetys. 🙁