Ensimmäisen lomapäivän perheriidasta huolimatta Muumimaailma kutsui meitä heti seuraavan päivän aamuna. Alunperin meidän piti tavata tuttavaperhe porteilla kello 10, mutta aikataulu muuttui tämän introvertti-äidin kauhuksi lomallamme koko ajan. Lopulta me olimme Muumimaailmassa noin 10:30 ja toinen perhe saapui muutamaa tuntia myöhemmin. Kulutimme tosiaan aikaa pääasiassa Uittopurolla, mutta muitakin kivoja juttuja Muumimaailma tarjosi kaksivuotiaalle pojalle ja hänen lapsenmielisille vanhemmilleen. Monet sanovat rannekkeita sikahintaisiksi, mutta minusta jo parin tunnin visiitti Muumien maahan on rannekkeiden hinnan arvoinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muumimaailmassa on hyviä karttoja sekä tauluina että paperisina versioina ja kylttejäkin on sijoiteltu kiitettävän tiheästi. Niiden avulla suunnistimme ensimmäiseksi Muumitalolle. Mieheni oli Muumimaailmassa ensimmäistä kertaa, joten esittelin tohkeissani paikkoja hänelle. Moni lapsuudestani tuttu asia oli edelleen ennallaan, mutta paljon uuttakin löytyi. Muumihahmot hengailivat pääasiallisesti talolla, välillä he osallistuivat teatteriesityksiin lavalla tai järjestivät muuta pientä ohjelmaa keskenään. Hahmot huomioivat ja halivat lapsia, mikä oli ihana huomata. Nipsun sylissä oli kiva vain hengailla, Muumit taas poseerasivat jatkuvasti turistien kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nälkä yllätti jossakin vaiheessa ja jano oli kuumasta ilmasta johtuen koko ajan. Muumimaailmassa on onneksi ruoka- ja valipalapaikkoja ihan joka makuun. Löytyy donitseja, kotiruokaa buffet-muodossa, vohveleita, burgereita ja vaikka mitä. Me päädyimme kotiruokapaikan terassille, josta avautui kaunis merimaisema ihailtavaksemme. Ainoa miinus ruokapaikoissa oli ötököiden määrä. En katsonut, olivatko pörriäiset mehiläisiä, ampiaisia, kukkakärpäsiä, kimalaisia vai mikä kelta-mustia surraajia, mutta terassille unohtuneet limumukit pitivät huolta, että pörinää riitti. Samoin lokkeja oli paikalla valitettavan paljon ahdistelemassa ruokailijoita.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävellessämme pitkää siltaa pois Muumimaailmasta kohti rantakatua mietimme, olisiko sittenkin pitänyt hyödyntää huikea kesätarjous ja ottaa kahden päivän ranneke yhden päivän rannekkeen sijaan. Näkemistä ja tekemistä jäi vielä! 🙂

(lippis saatu miniones.fi, paita Polarn O. Pyret)