Meillä harjoitellan syömään kuukautta vajaan kaksivuotiaan kanssa keittoja. Joskus ipana lappaa suuhunsa lusikalla pelkkää lientä (thai-kanakeitto), joskus onkii suuhunsa pelkät sattumat (nakkikeitto) ja joskus taas masuun päätyy keitto kokonaisuudessaan (hernekeitto). Helppo arkikeitto on sekä minun että pojan mieleen lounasratkaisuna. Listasin teillekin seitsemän keittoa, jos tahdotte vaikka toteuttaa keittoviikon. Joissakin ohjeista on chiliä, mutta sen voi jättää pois, jos se ei ole muiden ruokailijoiden mieleen. Reseptit poimin MouMou-blogini puolelta, sinne kun on kertynyt hyvä reseptipankki. PT:ni ei oikein tykkää liemikuutioista, joten niille pitäisi vielä löytää korvike arkiruokailuun.

jauhelihakeitto

Maanantain jauhelihakeitto on klassikko pienellä twistillä. Parhaiten limentinmaku tulee esille, kun sitä täydentää chili, mutta mausteen voi lisätä vasta aikuisten lautasille, jos ruokapöydässä on herkkävatsaisia tai kovin nuoria ruokailijoita.

tomaattikeitto

Tiistain kermainen tomaattikeitto on keitto, jota olen kokkaillut elämäni aikana eniten. Sain reseptin ystävältäni Jonnalta ja olen muokannut siitä jo kymmeniä eri versioita. Kurkista siis myös tulinen tomaattikeitto ja paprikainen tomaattikeitto.

nakkikasvissosekeitto

Keskiviikon nakki-kasvissosekeitto kuulostaa perinteiseltä, mutta sitä se ei ole. Kasvikset on palojen sijaan sulautettu keittoon soseena ja keiton pinnalle tulee vielä maustekastiketta. Älkää tehkö niin kuin minä vuonna nakki ja kukkaro, kun kuvasin keiton blogiini, vaan käyttäkää laadukkaita nakkeja.

kurpitsakeitto

Torstain kurpitsakeitto on keittolistani uusimpia tulokkaita. Ihastuin kurpitsakeittoon sen maun lisäksi myön sen vuoksi, että keittoa on jotenkin palkitseva syödä taistelun jälkeen. Jos olette koskaan kuorineet ja viipaloineet myskikurpitsaa, tiedätte kyllä, mihin viittaan.

siskonmakkarakeitto

Perjantain siskonmakkarakeitto jakaa mielipiteet. Toiset rakastavat siskonmakkarapalluroita, toisia ne taas ällöttävät. Minä yritän opettaa Nöpsyn syömään kaikkea, joten meillä tätä tehdään aina välillä mieheni suureksi kauhuksi.

porkkanakeitto

Lauantain porkkanakeitto on lempeää herkkua. Sosekeitolla on helppo aloittaa lapsen kanssa keittoihin tutustuminen, kun sattumat keitossa eivät ihmetytä pientä.

kalakeitto

Sunnuntain kalakeitto on maailman helpoin. Jos joku ei pidä pakasteiden käyttämisestä, kannattaa jättää tämä ohje väliin, sillä keitto lukeutuu “pakkasesta kattilaan” -kategoriaan. 😉