Imetyskorut ovat vilahdelleet blogissani jo kymmeniä kertoja, mutta en ole koskaan tainnut kertoa, kuinka niitä huollan. Tämä olkoon siis epävirallinen pesuohje imetyskoruille, jotka on valmistettu silikonista. Pesu tapahtuu siis lämpimällä vedellä ja pienellä tipalla mietoa pesuainetta. Itse käytän Dr. Bronner’silta saatua kulttimaineesta nautiskelevaan 18-in-1 -saippuaa. Tätä saa eri tuoksuisina ja nimensä mukaisesti tällä voi pestä kaikkea hampaista pyykkeihin asti. Oma aineeni tuoksuu laventelilta, tuoksu ei kuitenkaan tartu koruun. Nämä “ihmesaippuathan” on valmistettu pitkälti luomulaatuisista ja myös reilun kaupan kriteerien mukaisesti tuotetuista raaka-aineista. Siitäkös minä tykkään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä yksinkertainen pesuohje sopii sekä taaperoiden että vauvojen koruille. Tarkistin vielä, ettei korulle suositella keittämistä (narun ja lukon vuoksi), vaikka nopeasti saattaisi tulla mieleen keittää koru ennen sen antamista pienen vauvan hampaisiin suuhun. Opin samalla, että elintarvikesilikoni ei toimi kasvualustana bakteereille eikä homeelle, joten sterilointiin kyllästyneet voivat ihan oikeasti jättää tämän huoletta keittämättä. Pelkkä pikainen pesu riittää. Ja näin blogin kautta saamani violetti ByPinja-imetyskoru on valmis uusiin haasteisiin! 🙂

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA