Olen jo vähän aikaa himoinnut perunasalaattia ja eilen oli pakko kokeilla tehdä sellaista itse. Tästä tuli hieman kevyempi versio, koska jätin majoneesin kokonaan pois, mutta nälän se vei. Ja oli tietysti hyvää, enhän muuten laittaisi reseptiä jakoon.:)

Lohi-perunasalaatti

300 g (marinoituja) lohisuikaleita

sitruunaista avokadoöljyä

uusia perunoita (8 isohkoa)

purkki kermaviilia

yksi varrellinen sipuli

kourallinen pinjansiemeniä

Keitä perunat kypsiksi ja annan niiden jäähtyä. Paista lohisuikaleet pienessä tilkassa (maustettua) öljyä ja anna niidenkin jäähtyä. Paahda pinjansiemenet kuivalla teflonpannulla. Silppua sipuli varsineen.

Kun kaikki ainesosat ovat jäähtyneet, lohko perunat neljään osaan (tai pienemmiksi) ja sekoita niihin sipuli, lohisuikaleet sekä kermaviili. Koristele annos paahdetuilla pinjansiemenillä.

lohi-perunasalaatti

Ensi kerralla herkuttelen ja kokeilen laittaa lohen tilalle pekonikuutioita. Nam! Kannattaa muuten tehdä tätä isompi satsi kerralla, sillä salaatin maku on seuraavana päivänä vain entistä parempi.