Eilinen Facebook-äänestys ei auttanut yhtään, kun yritin päättää, postaanko tänään tämän värioppaan vaiko verkkovalmennuspostauksen. Lopulta hiusinnostus voitti. Hiuksistani tuli lauantaina persikkaisen pinkit ja samalla hetkellä yli puolet vaatekaapistani muuttui värimaailmaltaan käyttökelvottomaksi. Jotkin värit vaan eivät sovi näiden hiusten kanssa yhtään, vaan hiusten sävy alkaa näyttää epäimartelevalta, mutta onneksi takataskussani oli valmiiksi lista väreistä, jotka sopivat persikkapehkoon. Nappaa tämä talteen, jos persikkapää houkuttelee yhtään. Kaivoin vielä vaatekaapistani kunkin värin edustajan kuviin, jotta värien keskinäisen kemian näkee helpommin.

Musta, valkoinen ja harmaa ovat niin sanotusti varmoja nakkeja, kun kyse on värien yhdistelystä. Mikä hiusväri niihin ei sopisi? (Viimeksi taisin värikriiseillä tämän hiusvärin kanssa.) Toisaalta jotkin niistä väreistä, jotka eivät toimi kasvojen lähellä, voivat olla hauskat vaikka kengissä tai housujen printissä, joten suosittelen sovittelemaan kaikenlaisia yhdistelmiä. Yläosan ja hattujen kanssa saakin sitten olla tarkempi. Hatut ja myssyt muuten näyttävät erityisen kivoilta värikkäiden hiusten kanssa, en tiedä miksi.

Siniharmaa, vaaleanpunainen ja tummansininen ovat murretuista väreistä niitä, jotka tuovat esiin persikkasävyjen parhaat puolet. Persikka on oranssin värin eräs muoto ja ehkä siksi oranssin vastavärin eli sinisen sävyt sopivat hauskasti näiden hiusten kanssa. Toinen kikka on valita jokin sävy läheltä hiusten väriä, siksi kokeilin vaaleanpunaista takkia. Se on saatu KappAhlilta. Mitään oranssia en taida omistaa, joten sen toimimista en päässyt kokeilemaan.

Psst! Huulipunarintamalla kannattaa kokeilla ainakin kullanhohtoista persikkaa. Tämä puna on saatu YSL:lta ja Rouge Pur Couture -huulipunan sävy on 59 Golden Melon. Huulipunan näkee huulillani esimerkiksi näissä kuvissa.