MY DAY -aika! Perjantai oli ensimmäinen joululomapäiväni. Aamu alkoi kauniilla ajatuksella antaa minun nukkua kerrankin myöhään, mutta vertahyytävien “mä haluu-un äidi-in” -huutojen jälkeen päädyin nousemaan jo puoli yhdeksältä. Nautiskelin yksinjäätyäni useamman kupillisen kahvia ja kuvailin meikki- ja kampaustutoriaalia aatolle. Kasvojenpuhdistuksen suoritan nykyään FOREO Play -laitteella, jonka silikoninystyt värähtelevät iholla ja tuntuvat syväpuhdistavan ihon aivan uudella tavalla.

Siirryin yhdeksitoista Kamppiin lounastreffeille Ninan kanssa, joka hänkin oli jäänyt lomalle. Kaikki tämän postauksen kuvat, joissa minä esiinnyn, ovat luonnollisesti Ninan ottamia. Kampin yläkerran Beijing 8 -ravintolan dumpling-annos on todella hyvä. Niin hyvä, että tekisi mieli hakea Nöpsy maanantaisin hoidosta lounaalle, jotta saisin tuon 15% alennuksen. Lämmin suositus vihreälle dipille, se vie kielen mennessään.

Me ollaan Lissu-hevosen kanssa sitä mieltä, että “verho-otsis” on parasta ikinä ja on ihan okei käyttää joka päivä poronsarvia. Yhdennäköisyys on huikea! Päätin jo suunnata kampaajalle heti tammikuussa, koska otsis kasvaa niin kökösti pois. Muuten tykkään hiuksistani todella paljon! Jos et lukenut tästä värikokeilusta aikaisemmin, postauksen löytää täältä. Ennen kuin jatkoimme matkaa Kiasmaan, ostin Ruoveden herkun pisteeltä joulumarkkinoilta yhden jokaista sinappimakua. Pontikkasinapista tuli heittämällä tämän joulun hitti!

Kiasmassa kuvasimme Ninalle eräät kamppiskuvat. Brändi on itse asiassa sellainen, jonka faniksi Nina käännytti minutkin, joten jos seuraatte Instassa storejani, tiedätte jo tämän tapauksen. Kuvausten jälkeen kävimme Kiasman kahvilassa tankkaamassa kofeiinia, sillä Nina oli jatkamassa matkaa joululahjaostoksille ja minä taas ajattelin napata täsmäiskuna tämän joulun Joulupukillemme joululahjan Kiasman omasta putiikista.

Käväisin kotona ennen kuin lähdin hakemaan poikaa hoidosta. Keitin itselleni kaurapuuroa, johon olin kehitellyt oudon himon päivän aikana. Samalla ruokin SCOBY-hotellin asukkaat ja paketoin parit joululahjat. Ehdin lopulta paketoida vain lahjan Joulupukille ja vanhemmilleni, sitten pitikin jo lähteä kävelemään kohti päiväkotia. Pojan oma opettaja oli jo lähtenyt lomalle, joten en harmikseni saanut annettua hänelle kukkaa. Onneksi kortti odottaa tammikuuhun päiväkodilla.

Oikaisin ihanan Baanan kautta ja ihailin, kuinka lumiselta Helsinki näytti. Edelliset mustat joulut olivat edelleen niin tuoreessa muistissa, että olen tästä valkeudesta ihan lapsellisen innoissani. Matkalla takaisin kotiin juttelimme ihmisen sisuskaluista (kiitos, Olipa kerran elämä -sarja) sekä turvakameroista. Onneksi Cocis-ratikka pysäytti keskustelun, sillä olin juuri saanut tiukan kysymyksen ihmisen lihaksistosta ja hermoradoista.

Kotona söimme yhdessä ja kun pojat leikkivät, minä paketoin lisää lahjoja. Kun suurimmat joulu salaisuudet oli piilotettu, pyysin pojan avuksi. Nöpsyn MUMMI-teksti paketin päällä on niin symppis, että teki mieli napata tarralappu talteen. Päätimme illan yhteiseen saunareissuun. Mainitsin jo Instassakin, että minulle lomaa on sellainen aika, kun minua ei tarvita, joten tällainen päivä oli ihan täydellinen alku joululomalle! :)