Nykäise vähän. Anna siimaa. Vedä ja vapauta. Sinne se nousee taivaalle. Välillä se syöksyy villisti alas kohti peltoa, mutta saakin yhtäkkiä tuulta alleen ja nousee taas.

Samalta tuntuu minusta, kun mietin syksyä. Joku viisas joskus sanoi, että hän, joka elää menneisyydessä, masentuu, kun taas hän, joka murehtii tulevaa, ahdistuu. Tai jotakin sinne päin. Koetan keskittyä lomailemaan päivä kerrallaan, mutta ajatukset karkaavat väkisinkin syyskuuhun. Nyt teen bloggaamisen ohella töitä yhden työpäivän viikolla yritykselle, johon hyvin todennäköisesti siirryn täysipäiväiseksi työntekijäksi syksyllä enkä malta odottaa sitä.

Mutta ai että, kun pelottaa jinxaus! Jos olette yhtään katsoneen HIMYM:ia, tiedätte kyllä, mistä puhun. Tahtoisin kirjoittaa tästä työaiheesta, mutta olen ihan varma, että mitä enemmän hehkutan, sitä enemmän asiat menevät pieleen. Ehkä päiväkoti ei aukeakaan. Ehkä paikalleni löytyykin puskista joku pätevämpi. Ehkä saan jonkin kamalan sairauden ja joudun vuodelepoon. Miksi ihmeessä sisältäni kumpuaa tämä naurettava “älä nuolaise ennen kuin tipahtaa” -kammo?

Jos pitäisi listata typerimmät elämänohjeet, tuo tipahtaminen kuuluisi niiden joukkoon samoin kuin sanonta onnen kätkemistä. En koskaan unohda, miten ensimmäinen vinksahtanut tyyppi alkoi vainota minua. Kaikki alkoi postauksesta, jossa kerroin saaneeni kandini valmiiksi ja kirjoitin jutun loppuun, että saa onnitella. Tämä tyyppi ei kuulemma todellakaan onnittelisi käskystä ja muutenkin hän ärsyyntyi onnestani ja ylpeydestäni.

Siitä postauksesta lähtien tyyppi haukkui blogiani, ulkonäköäni ja jopa perhesuhteitani lähes päivittäin kommenttiboksissa. Vain, koska olin ylpeä siitä, että sain valmiiksi jotakin, mitä en uskonut saavani. Vaikka tiesin, ettei kukaan mieleltään terve ihminen ala vainota toista, asia taisi jättää jäljen, koska nykyään en enää hehkuta juuri mitään. Tänään asiaan tulee muutos, sillä pidin illalla leijan aivan törkeän hienosti ilmassa. Ettäs tiedät.

  

Psst! Kyllä, leijassani on Salama McQueen! :D

(neuletakki saatu Odd Mollylta, parempia kuvia täällä)