Suusta suuhun -blogin Alisa kehitti eilisen Kalevalan päivän kunniaksi jälkiruoan, jota onnekseni päätin eilen kokeilla. Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoaksi, joten se on luonnollisesti osa tätäkin herkkua. Osan aineksista eli laktoosittoman jäätelön ja ruisleivän sekä somistetillin(!) (kirjoitin ensin sometillin, kuinka osuvaa) minulle lähetti Pingviinijäätelön edustaja, sillä reseptin tähtenä on uusi puolukkajäätelö. Pingviini Puolukka valmistetaan kotimaisista puolukoista ja näin minä sitä maistoin.

  

Pappilan hätävara

2 dl ruisleipämurusia

2 rkl sokeria

2 rkl voita

2 dl puolukoita

1/2 pkt puolukkajäätelöä

1 rkl salmiakki- tai lakritsijauhetta

Murustele ruisleipä ja paista muruja voissa pannulla kunnes ne ovat rapeita. Lisää 1 rkl sokeria ja siirrä muruset sivuun jäähtymään. Sekoita toinen sokerilusikallinen puolukoihin ja painele niitä vähän lyttyyn. Kerrosta puolukkajäätelö, sokeroidut ruisleivänmurut, puolukat ja salmiakki- tai lakritsijauhe maljaan. Ohjeella syntyy jälkiruoka neljälle.

Jälkiruoka oli mukavan tasapainoinen. Sovelsin tosiaan vähän ja valitsin minulle lähetetyn salmiakkijauheen sijaan annokseen Urtekramin raakalakritsijauheen, jota meillä menee purkillinen kuussa. Olemme koko perhe koukussa tuohon. Jauhetta käytetään meillä mm. smoothiessa ja muissa aamupaloissa kuten erilaisissa jogurttiannoksissa. Tulipa testattua, että sen makupariksi sopii täydellisesti uusi puolukkajäätelö! :)