Terveisiä Jyväskylästä (lue: Jyvääskyläästä)! Saavuin sinne tänään puoli kahden aikaan ja heti Matkakeskuksen pihalle junasta astuessani outo olo valtasi minut. Samalta asemalta lähdin vanhempieni luokse lomalla kymmeniä kertoja ja samalle asemalle saavuin takaisin. Kaupunkiin, jonne on koskaan kunnolla kotiutunut, mutta jota kohtaan nyt kuitenkin tunnen todella yllättävää ja outoa haikeutta. Asuin Jyväskylässä monta vuotta. En kylläkään enää muista, kuinka monta. Ehkä kuusi? Siinä ajassa ahdistuin opiskelijakaupungin meiningistä, vaikka kaupunki tuntui tekevän kaikkensa, jotta viihtyisin. Olin kuin sitoutumiskammoinen tyttöystävä, jonka kumppani yrittää epätoivoisesti miellyttää ja lopulta eron tullessa toteaa, että voin aina tulla takaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän aikana Jyväskylä sai kuitenkin haikailemaan vähän menneitä ja siellä tekee mieli vierailla useammin. Varsinkin, jos tapaamiseni ideoita aletaan toteuttaa. Ennen tärkeää tapaamistani Veturitalleilla ehdin käydä lounaalla ja napsia vähän kuvia Harjulla. Siis lumisella Harjulla, sillä toisin kuin Helsingissä syksynlehtien päällä oli hentoinen valkea lumipeite. Kaikkia ystäviäni en viitsi kuvaustoiveilla vaivata, mutta nyt osui kohdalle sellainen tapaus, että tiedän kuvaamisen olevan ihan okei. Päivän asuni oli tällä kerralla aikamoinen sekamelska, mutta kovin viihtyisä sellainen. Puputennarit pääsivät pitkästä aikaa ulos. Yritin valkaista niitä jollakin töhnällä, jota kenkäkaupassa suositeltiin, mutta eipä se juuri auttanut. Olisi pitänyt ostaa suosiolla ystäväni Nooran kokeilemaa ainetta, se kun pystyy näköjään melkein ihmeisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

hame – Miiko (saatu)

t-paita – H&M

takki – Adidas

kengät – Minna Parikka

Mikään salaisuus tämän reissuni aihe ei ole, sitä on vaan hankala selittää. Vierailuni pointtina oli tarjota kokemusta ja näkemystä siihen, mikä Jyväskylässä on nyt ja tulevaisuudessa trendikästä ja miten sitä voisi hyödyntää. Meidän neljän sisällöntuottajan aivoriihiprojektin päätteenä syntyi hurjia ja huippuja ideoita enkä malta odottaa, että niitä aletaan toteuttaa. Oli kiva tehdä pitkästä aikaa tällainen yhteistyö, mikä ei oikeastaan tule näkymään blogissani, vaan kävin vain vilauttamassä pääni sisältöä. Samalla tutustuin Joonaan, Ainoon ja Joonakseen, mikä oli aivan mahtavaa, sillä hengaan melkein aina vaan tutussa bloggaajaporukassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Kukaan ei varmaan ylläty, kun kerron että löysin tuon ihanan verkkatakin Zadaasta ja vielä hyvään hintaan? Hyvä, sillä niin tein taas kerran! :D