Sain Finartelta eilen mieluisan toimituksen, jonka esittelen vielä tarkemmin videolla. Luokseni kuljetettiin illalla uusi matto sekä rahi ja liput viikon loppuun kestäville Habitare-messuille. Siksipä tänään keskitytään blogin puolella pitkästä aikaa sisustamiseen, kun jaan viisi messutärppiäni teille kuvien kera. Tarjolla on lämpimiä torkkupeittoja syksyksi, ihania mattoja, kauniita astioita ja herkullista kahvia, jota on messuillakin ihan pakko saada. Merkkailin messuosastotkin teille, jos tahdotte käydä kurkistamassa osastot itse Pasilan Messukeskuksessa. Kirjoitan toisen blogin puolelle vielä lapsiperheille sopivampia tärppejä, mutta tästäkin postauksesta löytyy eräs ihana joulumarkkinoille tuleva matto, joka kannattaa painaa mieleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Messupäivä kannattaa aloittaa Kahvikomppanian kahvilla. Pientä seuralaistani nauratti kovasti musta kahviauto, jossa oli vain yksi(!) eturengas. Erityisen ihana oli pitkä, hehkulampuin koristeltu pöytä, jonka ääressä kahvit sai rauhassa nauttia. Juuri sellainen hämärä soppi, johon tiivistyy haaveeni omasta parvekkeesta. Pieni latteni oli herkullinen ja tyydytti kofeiinihimon tehokkaasti. Liike Kahvikomppanialta löytyy Oulun kauppatorilta, jos joku tahtoo nautiskella kahvista muutenkin kuin messuilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhabitare-kahvikomppaniaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos loppusyksyn hyytävät illat kauhistuttavat, kannattaa torkkupeittoa lähteä etsimään Lapuan Kankureiden osastolta (6c111). Näitä materiaaleja ja värejä olen ihaillut jo eräällä PR-toimistolla, mutta nyt ehdin hipelöidä näitä oikein ajan kanssa. Kannattaa muuten aina mennä messuilemaan ennen viikonloppua ja aamupäivällä, jos vaan mahdollista. Ruuhkassa messutouhusta ei osaa niin nauttia, kun yrittää vaan pitää huolta tavaroistaan. Ja lapsestaan, krhm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhabitare-lapuan-kankuritOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisustusmessut eivät olisi samat, ellei Marimekko (6a109) olisi paikalla edustamassa. Mitään uutta osasto ei tarjonnut, mutta vanha riittää minulle. Värimaailma oli lumoavan syksyinen ja tummanruskea alkoi näyttää pitkästä aikaa silmissäni kiinnostavalta väriltä. Samoin päätin, että meillä tulee jatkossa olemaan vielä enemmän viherkasveja ja leikkokukkia, niillä saa tuplattua tunnelmallisuuden helposti ja suhteellisen edullisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhabitare-marimekkoOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väri-inspiraatiota etsivän kannattaa suunnata Tikkurilan (6g109) osastolle. Yksi suosikkiväriyhdistelmistäni eli punaisen eri sävyt samassa oli edustettuna makuuhuoneen muodossa. Tällä hetkellähän oma olohuoneenikin on yllättävän punasävyinen, niin se mies vaan kääntyy hiljalleen pitämään suosikkiväristäni. Noille pörrötyynyille en lämpene yhtään, mutta otinkin tämän esittelyhuoneen värien kannalta.

habitare-tikkurilaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käväisin tietysti myös liput lahjoittaneen Finarten (6k99) pisteellä, jolta löytyvä pöytä tulvi alennuksia ja arvontalipukkeita. Ihan vinkkinä vaan! Esillä oli uusia huopatuotteita, mutta myös muita suunnittelijoiden uusia tuotteita. Minuun kolahtavat eniten Paola Suhosen tekstiilit, mutta myös suunnittelupari Saana & Olli on kovassa suosiossa. Matoista lapsenmielinen Maalla-matto ennätti jo herättää ihastusta Instagramissani, mutta se tulee tosiaan myyntiin vasta jouluksi. Jos tahdotte kurkkia videopätkiä messuilta, niitä löytyy Instagram Stories -osion kautta profiilistani (toimii vain mobiililaitteilla). Olen niin koukussa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAhabitare-finarteOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joko kävitte messuilla vai oletteko vasta menossa? Mitkä pisteet kiinnostavat eniten? :)