Paras ruokapaikka oli meidän Sokos VIP -alueen herkkupiste, joka myi juuri niistä samoja salaatteja, joita söin lukionaikoina monta kertaa viikossa. Edelleen liputan kinkku-juustosalaatin puolesta chili- ja aurajuustokastikkeilla. Juomaksi valikoitui tällä kertaa ananaslimu, vaikka olen vähentänyt limonadien juonnin ihan olemattomaksi. Leivän jätin kokonaan väliin eikä tuntunut enää missään, olen päässyt onneksi vihdoinkin leipähimoni yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paras katsomo löytyi Fatboy-säkkituoleilla täytetyltä alueelta, jolta voi katsella päälavan esiintyjiä suuren näytön kautta ilman ihmismassan tönimistä ja tuuppimista. Tuolta Sokoksen alueelta näki muutenkin aidan yli suoraan päälavalle ja se oli kasattu järkevästi suoraan vastapäätä isointa esiintymislavaa. Sanoisin, että nautimme festareista sen parhailla paikoilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paras festarisää oli aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Päivällä alueella oli hiostava ilma, mutta sitten taas illansuussa lämpötila oli ihan täydellinen. Kun aurinko laski, tuli kylmä, mikä kertoo siitä, että suosikkivuodenaikani syksy lähenee kovaa vauhtia. En malta odottaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paras esiintyjä oli yllättäen Elastinen, jonka vieraaksi saapui sekä minun että Nooran hartaasti fanittama Sami Hedberg. Myös Lauri Tähkä käväisi lavalla, kuten Tammerfesteilläkin, sillä Elastinen feat. -ohjelmasta tutut biisit tuntuivat sytyttävän yleisön ihan liekkeihin.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paras onnenpotku sattui, kun nimeltä mainitsematon ystäväni selasi Reino Nordinin keikan aikana tylsistyneenä Instagramia ja bongasi Kalevalan kilpailun, jossa kolme ensimmäistä, jotka löytävät heidän edustajansa ja sanovat tälle taikasanan, saavat itselleen upeat pronssiset Kosmos-riipukset. Arvatkaa vaan, olimmeko sekä minä että Noora kahden ensimmäisen joukossa?! Edustaja oli vielä vaikea löytää ja etsimiseen kului aikaa, mutta lopulta saimme hänet juosten kiinni ja kiljaisimme hengästyneinä hänelle salasanan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(NUEU-aurinkolasit saatu)