Ensin sinne pelotti muuttaa. Muistot lapsuudesta Tampereen lähellä saivat maamme pääkaupungin tuntumaan isolta ja jännittävältä. Liian isolta ja liian jännittävältä, jos kysyttiin parikymppiseltä maalaishiireltä. Pitäisikö heti ymmärtää, mikä on spora ja missä on steissi? Puhuuko kukaan edes oikeasti niin? Kyselin ympäriinsä, mihin kaupunginosaan kannatti ylipäätään harkita muuttoa vai oliko se ihan sama. Lopulta tuuri tarttui suunnitelmiini ja muutin Jonnan asuntoon puoleksi vuotta koeajalle, kun neiti itse lähti vaihtoon. Annoin itselleni luvan palata pienempään kaupunkiin, jos siltä tuntuisi siinä vaiheessa, kun olisi aika etsiä oma asunto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopulta päädyin asumaan Ullanlinnassa. Kauniiden talojen keskellä ja meren rannalla iso kaupunki ei tuntunut niin pelottavalta. Lähikauppaan uskalsi kipaista myöhään illalla vaikka pyjama päällä ja sporalla pääsi nopeasti keskustaan niin halutessaan. Ei sillä, että sinne olisi kävellenkään mennyt 12 minuuttia kauempaa, mutta moni täällä pitää kävelemistä yhtä tuhoisana harrastuksena kuin muutakin hyötyliikuntaa. Kun spora vie, sillä siirrytään joskus vain yksi pysäkinväli vain siksi, että niin voi tehdä. Minä en ole vieläkään oppinut tähän, vaan alitajunnassani on edelleen leikkimatemaattinen kaavio.

Jos etäisyys < 5 km -> kävele*

Jos etäisyys > 5 km -> käytä julkisia kulkuneuvoja

*jos korkokengät -> käytä järkeä

Elämä kuljetti ja tarvitsin yksiöni sijaan enemmän neliöitä jälkikasvulleni. Muutin Ullanlinnasta Tehtaankadun toiseen päähän päätyen Punavuoreen. Tämä elämänvaihe on jäänyt mieleeni jotenkin ahdistavana ja harmaana, vaikka alue taisi olla ihan kiva. En muista tarkalleen. Elämä käytti onneksi korjauskerrointa ja pääsin tornivankilastani pois Kamppiin. Kaikki on lähellä, vaikka joskus levoton keskusta ärsyttääkin. Siinä, missä Ullanlinnassa pystyi nukkumaan ikkuna auki, täällä se ei onnistu keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin, kun kadulla riidellään ja rakastetaan kovaan ääneen. Kesällä on vielä tapana tuplata metelin taso.

Silti rakastan tätä epätasapainoista kaupunkia kokonaisuutena. Taisin sittenkin kotiutua tänne. ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

(reppu saatu Eccolta)