Mietinpä tässä aikani kuluksi, miksi joistakin vaatteista on valmis maksamaan enemmän, mutta joistakin ei juuri mitään. Kannattaako satsata sellaiseen, jota käyttää päivittäin vai nimenomaan sellaiseen, jonka pukee ylleen harvoin? Minä olen ostanut bikinisettini aina ketjuliikkeistä ja lähes aina ALE-osastolta, jolloin vaatteen kappalehinta on ollut usein viiden euron paikkeilla. Mutta miksi näin on, jos olen valmis maksamaan käsilaukusta jopa tuhat euroa? Olen joskus tyhmänä jopa heittänyt roskiin bikinitopin, jonka olkain on katkennut, sillä ajattelin maksavani mieluummin yläosan hinnan (joka taisi olla suunnilleen kaksi euroa) uudelleen kuin vaivautuvani ompelemaan olkainta ehjäksi. Siksi nostan nyt esille kaksi merkkivaihtoehtoa, joiden valikoimista löytyy sattumalta bikinisetit, joissa on hyvin samantyylinen printti. Yritykset vaan ovat kuin yö ja päivä.

Halla x Halla tuli vastaani viime vikolla ja kiinnostuin merkistä heti. Tämän Pohjoismaissa vaikuttavan merkin takana on kaksi Suomessa(!) muotisuunnittelua opiskellutta tyttöä, jotka kehittivät uima-asuja kertakäyttökulttuuria vastaan. Brändin vaatteet on valmistettu muoviroskasta, jota kerätään merestä, sillä tuotteet suunnitelleet surffaritytöt arvostavat merta ja haluavat pitää sen puhtaana. Sekä ylä- että alaosat kuten myös uimapuvut ovat käännettäviä. Toiselta puolelta löytyy villi printti, kääntöpuoli on yksivärinen. Uima-asut ovat malliltaan sporttisia ja bikiniyläosa käy myös treenitopista. Yläosa maksaa himpun alle 40 euroa ja alaosa kympin vähemmän. Bikinisetin kokonaishinnaksi tulee siis suunnilleen 70 euroa.

Halla x Halla bikinit

Mutta entäpä, kun H&M myy hyvin samantyylistä bikinisettiä. Hinta on ALE-osastolla alle vitosen peri tuote eli bikinisetin saa kympillä. Pitäisikö uima-asusta parempaa huolta, jos tietäisi, ettei uutta saa muutamalla hassulla kolikolla? Tunnustan, etten ole tähän asti oikein arvostanut uima-asuja, vaan niiden ostaminen on ollut pakollista pahaa. Joskus olen shoppaillut niitä ihan huvikseni, kun hinnat ovat olleet lähes olemattomia. Olen ostanut kivan mallin useassa värissä, vaikka yksi bikinisetti olisi riittänyt tarpeisiini. Yhdessä uima-asussa on sekin hyvä puoli, ettei iholle tule erilaisia rusketusrajoja. Olisikohan siis aika siirtyä noudattamaan “laatu korvaa määrän” -filosofiaa myös tällä osastolla!

bikinit_hm

Menettekö te uima-asuostoksilla sieltä, missä aita on matalin? Entä kumpi bikinisetti on enemmän mieleenne? :)

(kuvat Halla x Halla ja H&M)