Löytyykö sieltä ruudun takaa muitakin, joita eivät sadepäivät haittaa? Minä nimittäin nautin siitä, että saan hyvällä (teko)syyllä katsella televisiota. Listasin jo aikaisemmin lempisarjojani tässä postauksessa, mutta koukututtuani Netflixiin ja kokeiltuani myös Viaplayta muutaman kuukauden ajan, lista vaatii ehdottomasti päivitystä. Uudemmat sarjat ovat selkeästi vähän nuoremmalle yleisölle suunnattuja, mutta se ei minua haittaa. Henkinen ikäni tuntuu välillä olevan kymmenisen vuotta oikeaa matalampi.

Jane the Virgin kertoo tytöstä, joka on sarjan nimen mukaisesti neitsyt, mutta tulee vahingossa raskaaksi keinohedelmöityksen ansiosta. Hajamielinen lääkäri sekoittaa kaksi potilasta keskenään, ja sarjassa jännitetäänkin, voittaako Janen sydämen hänen lapsensa biologinen isä, uskollinen poikaystävä vai joku ihan muu. Tämä sarja on tällä hetkellä suosikkini, sillä toteutus ja kerrontatyyli ovat tässä sarjassa ainutlaatuisia. Kertoja on aivan huipputyyppi ja repeilen usein ääneen sarjan kohtauksia. Ihan täyden kympin sarja kaikkine kliseineen! Tätä taidetaan esittää nyt televisiossakin, mutta en tiedä, mikä tuotantokausi siellä on meneillään.

jane-the-virgin

The Secret Life of the American Teenager on sarjasuosituksistani nuorimmalle yleisölle suunnatuin. Ensimmäiset jaksot mietin, huvittaako tätä edes katsoa sen pidemmälle, mutta kaipasin jotakin seurattavaa eikä Netflixistä löytynyt sillä hetkellä muuta. Ensimmäisen kauden alku on hieman tahmea (eli täyttä kakkaa), mutta sitten tarina alkaa kiinnostaa. Ihan pätevä sarja ja toisella kaudella hahmoihin alkaa jo oudosti kiintyä. Ai niin, se juoni! Raskausjuttuja on tapetilla tässäkin sarjassa, mutta tällä kerralla odottaja on hyvin nuori teinityttö. Asetelma on silti samaa tyyliä kuin muissakin vastaavissa sarjoissa eli vatvotaan sitä, kuka kuuluu kenenkin kanssa yhteen ja miten ihmisiin vaikuttaa se, että saa yhteisen lapsen.

secret_life_of_the_american_teenager_xlg

Unbreakable Kimmy Schmidt epäilytti aluksi, mutta jäin kerrasta koukkuun tähän outoon sarjaan. Alkuasetelma on hyvin omituinen ja ainutlaatuinen, sillä sarja alkaa, kun Kimmy ja kolme muuta naista vapautuvat vankeudesta eli sekopäisen lahkonjohtajan hallitsemasta bunkkerista maan alta. Lapsena siepattu Kimmy on ajatusmaailmaltaan yhä ihan kakara, mistä seuraa kaikkea hauskaa, sillä ulkoisestihan nainen on aikuinen. Tästä sarjasta löytyy huippuja hahmoja, mutta juoni valitettavasti huononee tuotantokaudelta toiselle siirryttäessä.

unbreakable-kimmy-schmidt

Make It or Break It -sarjasta pitää varoittaa sen verran, että sen tekeminen on lopetettu kesken. Katsoja jää vähän nuolemaan näppejään viimeisen jakson jälkeen, vaikka mitään suuria kysymyksiä ei auki lopulta jääkään. Tämä sarja sijoittuu voimistelumaailmaan, mikä tuo mukavaa vaihtelua college– ja high school -teinien kommellusten seuraamiseen. Ihmissuhteista tässäkin sarjassa on kyse, mutta myös voimistelusta. Tyttöjen hyppyjä jännittäessä jännitin usein koko kropallani hengitystä pidättäen. Sarja on äärimmäisen koukuttava jo alkutilanteesta asti. Klassisessa asetelmassa tiiviin tyttöporukan kemiaa saapuu sotkemaan uusi tyttö, jota aluksi mulkoillaan, mutta joka lopulta tietysti voittaa muut puolelleen. Toimivaa peruskauraa virkistävässä ympäristössä.

make-it-or-break-it.jpg

Ja sadepäivän ratoksi saa nyt suositella vastaavia sarjoja lisää! :)

(kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä)