Olen kova tyttö syömään sanojani. Julistan asioita turhiksi tai toimimattomiksi hyvin nopeasti, jos haluttua tulosta ei ala syntyä. Mietin, että ennakko-odotuksetkin vaikuttavat varmasti usein siihen, miten jonkin asian kokee. Aikaisemmin mietin, että synteettinen kosmetiikka ja luonnonkosmetiikka ovat minun elämässäni aika samalla viivalla. Nyt tilanne tuntuu olevan hyvin toisenlainen ihonhoitoasioissa. Kuten joskus jo kirjoitin, värikosmetiikan kohdalla tilanne on monimutkaisempi. Olen tarkempi aineista, joita levitän kasvoilleni useita kertoja päivässä kuin esimerkiksi huulipunasta, joka päätyy iholleni ehkäpä kerran kuussa.

Kaivelin toissapäivänä vanhempieni luona kylpyhuoneen kaappeja ja löysin purkinpohjallisen yövoidetta. Levitin sitä iholleni ja huomasin jotakin, mihin en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota. Voide tuntui iholla omituiselta kalvolta eikä sen tuoksu ollut enää minusta miellyttävä, vaikka olen aiemmin siitä pitänyt. Varmistin vielä äidiltäni, että voide tuoksuu samalta kuin ennen, ettei se vaan ole pilalla ja tuoksu sen vuoksi oudolta. Bloggamisen huono puoli on se, että postaushistoria jää elämään nettiin eikä yhdelläkään ihmisellä olisi aikaa päivittää vanhoja postauksia niin, ettei niistä löytyisi vanhaa tietoa. Tahtoisin nimittäin kirjoittaa jokaiseen postaukseen, jossa kehun synteettisiä ihonhoitotuotteita, että tuote on takuulla ollut aikanaan kehujen arvoinen, mutta jos tahdotte vielä parempaa, vaihtakaa luonnonkosmetiikkaan. Toistin yövoidekokeeni vielä toisena iltana ja se tuntui edelleen iholla epämiellyttävältä. Tuoksukin ärsytti.

Olisi siis eilen illalla pitänyt kävellä nöyrästi äidin voidekokoelmalle, siellä kun on vaikka mitä aarteita. Pääasiassa tuota Madaraa. Tänään tiedän paremmin ja jatkossa voin laittaa saamani synteettiset ihonhoitotuotteet suoraan eteenpäin pikkusiskolleni tai ystävilleni. Minun ihoni ei enää pidä niistä. Omituista kyllä, en huomannut vartalonhoitotuotteissa yhtä selkeää eroa. Kaipa kasvojen iho on sen verran herkempi. Tekisi kyllä hyvää vaihtaa vartalovoiteetkin luonnollisempiin, kun siinäkin kategoriassa on runsaasti valinnanvaraa. Hiustuoteosastollakin synteettinen kosmetiikka vallitsee, sillä luonnollisemmista versioista ei ole löytynyt tarpeeksi miellyttäviä korvaajia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvan purkkisarja on lainattu äidiltä kuvauksen ajaksi, vaikka itsekin noita olen aikanaan kokeillut. Paketit piti palauttaa HETI oikealle omistajalleen takaisin, jotta en kuulemma nyysi niitä itselleni! :D