Oikeastaan kaikki alkoi Mintusta. Päivitin vuonna 2008 MouMou mouruaa -blogiini hassuissa asennoissa kuvattuja asuja, joissa kävin luennoilla, salamalla liian läheltä kuvattuja ruokakuvia ja meikkitutoriaaleja, joissa vääränlainen linssi muutti kasvojeni mittasuhteet erikoisiksi. Luin paljon blogeja ja kommentoin kaikkia, joista vähänkin tykkäsin. Aloin tutustua muihin bloggaajiin niin, että osa heistä alkoi tuntua jonkinlaisilta nettiystäviltä. Minttu, joka kirjoitteli muodikkaita kuulumisia Tukholmasta ja eleli muutenkin muodin huipulla pienen Jyväskylän H&M:lla shoppailevan untuvikon silmissä, tuntui hyvältä bloggaajaesikuvalta ja vaikutti mukavalta ihmiseltä. Ilmeisesti Minttukin tykkäsi rempseästä blogistani, sillä kun hän järjesti vuoden 2008 joulukuussa bloggaajaristeilyn, jonne valittiin kahdeksan bloggaajaa, minua pyydettiin mukaan.

Olin järkyttynyt, että minut haluttiin Nelliinan, Stellan ja muiden tyylitaitureiden joukkoon, mutta lähdin mukaan mielelläni. Ajattelin, että Minttu halusi reissuun hyviä tyyppejä, jotka viihtyisivät keskenään. Tuolta matkalta sain tuttavia, kavereita ja ystäviä. Matkan aikana ja sen jälkeen linkkailimme toistemme blogeja ristiin, joten lukijatkin löysivät uutta seurattavaa. Minun lukijamääräni lähtivät hurjaan nousuun, joka päättyi siihen, että olin nyt jo edesmenneen Blogilistan kolmella listalla kymmenen suosituimman joukossa ja yhdessä niistä ensimmäisenä. Tästä tilanteesta taitaa olla vieläkin kuvakaappaus vanhalla tietokoneellani. Aina tasaisin väliajoin joku kysyy, miten blogista saa suositun. Välillä vastaan, että tuurilla, mutta jos tätä omaakin tarinaani miettii vähän pidempään, oikea vastaus taitaa olla vuorovaikuttamalla.

MITEN BLOGISTA SAA SUOSITUMMAN:

  • kommentoimalla muiden blogeja. Kiinnostavan kommentin jättäneen ihmisen blogia käy usein kurkistamassa ainakin blogin pitäjä, mutta hyvällä tuurilla myös muut kommenttiboksia selaavat.
  • linkittämällä muiden blogeihin. En voi toistaa tarpeeksi usein, että linkit toimivat niin sanotusti molempiin suuntiin.
  • vastaamalla oman blogin kommentteihin. Kirjoitat bloggaajalle pitkän kommentin, jossa kerrot ajatuksistasi ja ehkä kysytkin jotakin. Hän ei ikinä vastaa kommenttiisi. Palaatko hänen blogiinsa?

Inspiration_Blog_Awards_16-61

Lauantaina Indiedays järjesti bloggaajille inspiraatiopäivän, jonne tuolla samaisella blogiristeilyllä sielunsiskokseni paljastuneen Veeran kanssa lähdimme viettämään aikaa. Heti ovella huomasimme, että kuvausseinällä hymyilee rakas blogiemomme Minttu, joten ryntäsimme hänen kaulaansa ja litistimme Mintun väliimme. (Pahoittelen, jos joku sai epilepsiakohtauksen nähdessään silmissävilisevän printtisillisalaatin, jonka takkiemme kuosit muodostivat.) Oli ihana nähdä niin paljon tuttuja bloggaajia ja varsinkin vanhoja tuttuja, joiden kanssa aloittelimme samana vuonna tai ainakin suunnilleen. Aika kultaa muistoja, mutta näitä muistoja ei tarvitse kullata. Ne ovat kultaa.

Psst! RAKASTAN tuota Globe Hopelta saatua pilottitakkiani! ♥

(kuva: Pauli Siuruainen)