Hei, sinä bloggaaja tai muuta istumatyötä tekevä! Jotta takamus ei ala kerätä ylimääräistä rasvakerrosta ja jopa selluliittiä, tee itse vartalokuorinta, joka panee nesteet kiertämään ja pintaverenkierron hyrräämään keittiön antimien avulla niin, että selluliitti suorastaan tutisee pelosta. Kun kuolleet ihosolut kuoritaan pois, vartalovoiteetkin pääsevät imeytymään paremmin. Yrttejähän tähän perusohjeeseen voi vaihdella ihan oman mielen mukaan. Rosmariini kiihdyttää nestekiertoa, salvia rauhoittaa ja piparmintusta saa viilentävän jalkakuorinnan. Vain taivas on rajana, sillä öljyn voi myös vaihtaa ja sekoittamalla mukaan vaikkapa kahvinpuruja kuorinta-aineen koostumus muuttuu ja tehostuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yrttinen vartalokuorinta

1 dl suolaa tai sokeria / 0,5 dl rypsiöljyä / 3 oksaa yrttejä / 1 tl hunajaa / 5-10 tippaa eteeristä öljyä

Yrtit hienonnetaan ja lisätään keskenään sekoitetun sokerin tai suolan ja öljyn joukkoon. Lisätään vielä hunajaa ja eteeristä öljyä. Sekoitetaan tasaiseksi. Pikaversion valmistuksesta voi katsoa Instagramini puolelta. Kuorinta jättää ihon pehmeäksi ja eteeriset öljyt muuttavat tavallisen suhkukäynnin hemmotteluhetkeksi. Ravitsevamman kuorinnan saa vaihtamalla rypsiöljyn oliiviöljyyn, mikä ei talvella ole ollenkaan huono idea! :)