OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asuntomme valaisimet ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta kuitenkin pidän niistä kaikista, joten kuvailin pienen valaisinkoosteen noista asuntomme valopilkuista. Aloitetaan tutustuminen tähän sekalaiseen seurakuntaan vaikkapa keittiöstä, jossa ruokapöytämme päällä ikkunan edessä roikkuu metallinen järkäle. Löysimme tuon valaisimen Peroba-sisustusliikkeestä ja aikamme sitä ihailtuamme (eli noin kymmenen minuutin jälkeen) ostimme valaisimen. Se oli niin painava, että iso muovipussi, jossa kannoimme sitä kotiin, hajosi matkalla monta kertaa eri kohdista. En antanut ripustaa tuota minnekään, mistä valaisin voisi pudota kenenkään päähän, sillä tuolla painolla tulee pahaa jälkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAaarikka reitti valaisin

Jos keittiöön katsoo olohuoneesta, näkee valkoisia puuhelmiä ja valtavan hehkulampun. Aarikalta saatu Reitti-valaisin ripustetaan yleensä niin, että katossa on toinenkin koukku, johon tuota helminauhaa nostetaan ja johto kulkee tavallaan katonmyötäisesti. Johdosta voi “laskea” lattiaa kohti myös erilaisia lenkkejä. Olen huono selittämään tätä, joten kurkistakaapa tämä kuva, niin ymmärrätte. Meillä lamppu on nyt noin supussa, sillä mietin, minne sen laittaisin, jotta se pääsisi paremmin esille. Tykkään tuosta tosi paljon ja jos vaan keksin keittiön toiselle valaisimelle uuden paikan, vaihdan tuon varmaankin keittiönpöydän yläpuolelle niin, että puuhelmet roikkuvat pöydän ja ikkunan välillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makuuhuoneessamme roikkuu yksinäinen ja yksinkertainen hehkulamppu mustan johdon päässä. Tämä musta lammas oli alunperin hätäostos Clas Ohlsonilta, kun makuuhuone oli kovin pimeä enkä jaksanut etsiä enää yhtään näyttävää valaisinta. Jossakin vaiheessa puhuimme, että makuuhuoneeseen voisi ostaa isomman valaisimen, mutta olen tässä vuoden aikana kiintynyt tuohon hassuun lamppuun. En kyllä tiedä miksi. Clasu myy tähän sopivia metallihäkkyröitä, joillaisen lisäämällä tuo näyttäisi edes vähän enemmän valaisimelta kuin lampulta, mutta saapa nähdä, miten käy.

 block valaisinblock lamp

Olohuoneen nurkassa vitriinin päällä on muutaman vuoden lomaa viettänyt Design House Stockholmin Block-valaisin. Sain sen joskus lahjaksi siskoltani, mutta kun lamppu paloi, en jaksanut etsiä valaisimeen uutta sopivaa. Ennen joulua kiertelin Stockmannilla ja muistin, että voisin etsiä oikeanlaisen lampun valaisimeeni, kun olin jo valmiiksi valaisinosastolla. Uuninlamppukin olisi kuulemma käynyt, mutta silloin valaisin lämpenee käytössä ja sitä en halua. Tykkään tästä paljon, vaikka näitä tuntuikin yhteen aikaan olevan ihan jokaisella ja alkoi vähän kyllästyttää koko villitys.

valaisin kierratyslampuistanatalia ritari kruuna valaisin

Olohuoneemme kruunu (ihan kirjaimellisesti, sillä valaisimen nimi on Kruunu) on teetetty Natalia Ritarilla. Valaisin koostuu polkupyörän vanteesta ja useista käytetyistä hehkulampuista, joiden keskellä palaa yksi toimiva lamppu. Valaisin on käsityötä, ja alunperin sain tähän ostokseeni idean Kiseleffin Globe Hopen myymälästä, jossa on samanlainen. Tai no, ihan samanlaistahan ei tietenkään ole, sillä valaisimen koon sai toivoa itse. Pidän erityisesti varjoista, joita valaisin luo hämärällä olohuoneen seinille.

  Mikä on suosikkisi? :)