Ennen joulua ei kannattaisi shoppailla kovinkaan paljon, mutta jos törmää itselleen ideologisesti sopivaan huppariin, saa kai tehdä poikkeuksen? Tulin tänne maalle suunnitelmissani käväistä nopeasti, palata kotiin kaupunkiin ja tulla sitten viettämään joulua isompien matkatavaroiden kanssa. En pakannut mukaani oikein mitään vaatteita, joten huppari oli vähän kuin pakollinen hankinta. Nyt mietin, viitsinkö poiketa edes kotona ennen joulua, kun täällä on vielä paljon siivottavaa ennen joulua, Helsingissä  on vain yksi postipaketti noudettavana, jonka mies voi tuoda mukanaan, ja kun noita hampaitakin puskee pikkumiehelle, niin en tiedä, jaksanko mitään raskaita reissuja hänen kanssaan. Yksin taas en voi lähteä, kun hammastouhun takia raivo nousee jo, kun kävelen eri huoneeseen. En muuten olisi tullut näin aikaisin tänne, mutta perheessä on toipilastilanne päällä ja jokainen käsipari on arvokas apu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä päivä on pyhitetty täysin piparitouhulle. Minä tein illalla oman piparitaikinan vanhalla reseptilläni ja äitini keitteli omansa jääkaappiin asettumaan, joten tänään testataan, kumman resepti kerään enemmän tykkäyksiä. Minun on siitä hassu ohje, että piparit leikataan pötköistä veitsellä, vaikka voi tuostakin muotilla ottaa kuvioita. Nekkumainen piparitaikina vaan murenee helposti, joten leikkaamista suosittelen enemmän. Äidin taikina taas on vaalea ja perinteisempi. Ostin koristelutarvikkeitakin, mutta surullinen fakta on, että olen todella huono kaikenlaisessa askartelussa. En tiedä, kannattaako kuorruttamista edes yrittää, kun lopputulos on kuitenkin sekasorto. Ehkä keskityn pipareiden paistamiseen ja illemmalla niiden syömiseen. Onko pipariresepteille tarvetta vai pidänkö ne omana tietonani? :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA