Nyt meillä on joulukuusi! Se tuotiin Joulukuusipalvelun toimesta tiistaiaamuna suoraan olohuoneeseemme jalkaan kiinnitettynä ja haetaan pois loppukuusta. Leikkasin hieman pitkää latvaa ja nyt kuusi on täydellinen mitaltaan. Se on suunnilleen 1.7 metriä pitkä ja muodoltaan sopivan tuuhea. Oksia täytyy vielä suoristella, ja asettelin juuri kuusenalusmaton paikalleen.

Kuusentuoksu tulee vastaan jo ulko-ovella, mikä on luonnollisesti koko joulukuusen toiseksi tärkein tehtävä. Tärkeinhän on luoda iloista tunnelmaa. Siis heti sitten, kun olen kiinnittäny jouluvalot ja voidaan vaan hyssytellä hämärässä joulua odotellen. Odottaminenhan tässä joulussa parasta onkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

moumou joulukuusipalvelu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olohuoneemme alkaa hiljalleen löytää joulutyylinsä, kun vaihdan tuttuja asioita jouluisiin yksi kerrallaan. Ensin mustat ja harmaat sisustustyynyt saivat seurakseen punaisia kaunokaisia ja sen jälkeen sohvalle ilmestyi jouluinen nallekarhu. Tonttulakki päässään kuten asiaan kuuluu. Myös kynttilätuikut löytävät kotinsa ikkunalaudoilta ja pianon päältä. Hiljalleen joulumieli valuu keittiöönkin, vielä pitäisi vaan saada verhonipsut paikoilleen. En muistanutkaan, että niitä on tarjolla tuhatta eri laatua sen mukaan, mitä mallia kiskot ovat. Minun tuurillani ostin aivan vääriä, pitääpä sovitella pian miehen kanssa. Itsehän en yllä verhoja laittamaan edes jakkaran avulla, joten tämä joulutonttu tarvitsee usein apua joulupuuhiinsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten kuusenkoristeiden kimppuun. Ostin kuin ostinkin Airamin retrovalot kuuseemme pitkän jahkailun jälkeen. Ne kiinnitetään klipseillä oksiin ja “kynttilät” suoristetaan sitten yksitellen. Harkitsin kyllä myös pienempiä valoja, mutta jotenkin nämä perinteiset ovat tunnelmallisemmat ja enemmän mieleeni muutenkin. Huomenna siskoni tulee kylään, jotta saan siivottua loppuun.

Yhdet pikkujoulutkin olisi juhlittavina, taitavat jäädä ainoiksi tänä vuonna. Se ei tosin haittaa, entinen bilehile tuntuu makaavan sikeästi haudassaan, kun juhliminen ei nappaa. Pikkujouluasu on vielä suuri mysteeri, mutta sekin ratkeaa varmasti matkan varrella. Jos ei sopivia vaatteita löydä, onhan tuossa noita kuusenkoristeita. Että sitä rataa. ;)