Olen niin innoissani! Olenkin jo ehtinyt vähän joka puolella hehkuttaa, että Vaseline-kampanja huipentui Hanna-Marian Seppälän pitämään uimakouluun. Jännityksestä ja odotuksesta täristen metroilin tieni Itäkeskuksen uimahallille viime lauantaina. Paikalla oli jo kampanjaan osallistuneista bloggaajista  Erika sekä meidän lukijakilpailumme ja jonkin muun kilpailun voittajia. Pienellä naisporukalla oli tarkoituksena opetella uinnin saloja. Aluksi kyseltiin hieman meidän osaamistasojamme, jotta tunnista saataisiin kaikille sopiva. Päätimme keskittyä vapaa- ja rintauintiin eli kahden uintilajin tekniikoihin. Opetuksen jälkeen halliin sai vielä jäädä polskimaan ja niin me myös teimme. Sanonpahan vaan, että aikamoisen hurjat liukumäet tuolla uimahallissa näin kolmekymppisen perstuntumalla. Siis kirjaimellisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oma uintihistoriani on varmaankin hyvin tyypillinen. Olen aina tykännyt uida, mutta tekniikka on “sammakkouinnissa” ollut vähän sinne päin. Pääsen kyllä eteenpäin, mutta niska jumittuu helposti ja vauhti on hidas. Hieman hävetti näillä taidoilla hivuttautua uimaradalle, jonka kyltissä mainostettiin sen olevan kilpauimareille. Niinpä niin. Mutta sitä varten meillä oli mestari opettamassa uimista ja liikkeellehän lähdettiin ihan peruskellunnasta. Tärkempinä oppeina mieleeni jäivät rentoutuminen ja rytmittäminen. Olen aikamoinen jännittäjä ihan sanan kaikissa merkityksissä, joten hartioistani piti huomautella koko ajan. Hilasin niitä aivan turhaan kohti korvia, vaikka pituutta piti hakea kyljistä. Oikean rytmin löytäminen oli myös tärkeää, sillä kun pää on uintiliikkeestä suuren osan ajasta vedenpinnan alla, on hengittämisen ajoitettava tietysti siihen hetkeen, kun happea on mahdollista haukata pinnalta. Koin tämän yllättävän vaikeana eli hengittämistä pitäisi harjoitella ainakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedättekö, en osaisi kuvitella parempaa uimaopettajaa kuin Hanna-Maria! Tunnin lopussa hän antoi meille vielä sähköpostiosoitteensa, jos haluaisimme kysyä jotakin. Vaselinen voiteet ovat myös Hanna-Marian suosikkeja, joten hän osallistui opettajanroolissa Vaselinen järjestämään uimakouluun mielellään. Uimisen kuivattamalle iholle sopii parhaiten tämä vartalovoide, vaikkakin oma suosikkini merkin tuotteista on edelleen Vaseline Spray -suihke. Siitä kirjoitin arvostelun edellisessä kampanjapostauksessani. Tätä paksumpaa vartalovoidetta on muuten samassa kookostuoksussa kuin noita ihania suihkeitakin eli talvella, kun iho vaatii tehokkaampaa kosteutusta, eksoottisesta tuoksusta ei tarvitse luopua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Sain pitää nuo Hanna-Marialta lainaamani uimalasit, nyt minustakin voi vihdoin tulla mestari! :D