Oletteko koskaan jumittuneet ostoskeskuksessa sellaisen ystävällis-aggressiivisen kosmetiikkaesittelijän kynsiin? Minä suostuin merisuolapohjaiseen käsikuorintaan, kun kieltäytymiseni ei vaan mennyt perille. Katselin, kuinka nuori mies hieroi käsiini suolaa ja huuhteli suolan sitten pienellä vesitilkalla valkoiseen astiaan. Vesi, joka astiaan valui, oli harmahtavaa. Mies katsoi minua silmiin ja kysyi, olenko harkinnut puhdistavani ihoani useammin/paremmin/heidän supermegahyvillä tuotteillaan, jotta ihollani ei jatkossa olisi niin paljon saasteita. En ollut harkinnut enkä ostanut ylihintaista suolaa, mutta nopea käsihoito Ideaparkin käytävällä jäi kaihertamaan mieleeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmisellivesiOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En mitenkään häiriinny ajatuksesta, että saasteet kasautuvat käsieni iholla tukkien ihohuokosia, samentaen ihoni väriä ja tehden vaikka mitä. Sen sijaan ajatus siitä, että joka päivä myös kasvojeni iholle leijailee likaa, saasteita, pölyä ja kaikkea muuta epätoivottua, ei tunnu yhtään miellyttävältä. Kasautuvat, kuolleet ihosolut tuntuvat ajatuksena tukkoiselta ja juurikin jotenkin harmaalta. Skeptisenä ihmisenä mietin tietysti, onko iholla tosiaan niin paljon ylimääräistä, että puhdistukseen käytetty vesi muuttuu harmaaksi vai huijattiinko minua. Siispä päätin pyyhkäistä otsaani sekä ohimoitani miselliveteen, joka itsessään on täysin kirkasta, kostutetulla puhtaanvalkoisella vanulapulla kaksi tuntia aamuisen kasvojenpesuni jälkeen. Ja pyyhkäisyn tulokset? Ällöttävät!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistakaa tämä kuva, kun seuraavan kerran mietitte, jaksaisitteko puhdistaa kasvojanne. Se, että ei käytä meikkiä ei tarkoita sitä, että kasvoja ei tarvitse puhdistaa. Minun ihoni oli kamalassa kunnossa vauvavuoden aikana, kun en erottanut viikonpäiviä toisistaan ja muutenkin elelin niin koomassa, että hyvä, jos kerran viikossa muistin hiukseni ja hampaani harjata. Ihonpuhdistus jäi lähes kokonaan pitkäksi aikaa, poistin vain meikit. Iho reagoi nopeasti, jos sitä ei puhdista ja hoida. Laiskalle ihmiselle suosittelen tutustumista miselliveteen, joka on nyt kovin pinnalla. Misellivesihän on siitä monipuolinen kosmetiikkatuote, että se on tavallaan puhdistusaine, kasvovesi ja kasvovoide samassa, nestemäisessä muodossa. Erika selittää kaiken pähkinänkuoressa täällä. Lukekaahan tuo havainnoillistava postaus, niin ymmärrätte, miksi tästä niin meuhkataan.

Tämän kokeen olisi tietysti voinut tehdä myös ihan pelkällä vedelläkin, mutta olen testaillut misellivettä nyt muutenkin muutaman viikon ajan, niin ajattelin ottaa sen suosiolla mukaan pyyhkäisykokeeseen ja samalla postauksen kuviin. Kuvien misellivesi on saatu Mádaralta, enkä tarvinnut kosteusvoidetta iholleni puhdistuksen jälkeen. Vielä illallakaan iho ei kiristellyt tai muuten kaivannut voidetta. Tämän lisäksi olen aikaisemmin ostanut matkakokoisen pullon Vichyn misellivettä, rehellisyyden nimissä myös se saa suositukseni. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA