Myönnän, että olen itse syyllinen suureen osaan vaivoistani. Yksi pahimmista riesoistani on niska-hartiaseudun kipuilu ja jumiutuminen. Sen aiheuttavat yhdessä tietokoneen käyttäminen huonossa asennossa ja vauvan kantaminen huonolla tavalla. Välillä kipu on vain kipua, mutta se voi myös säteillä esimerkiksi ohimoon tai pahimmillaan silmiin niin, etten näe kunnolla tai näen outoja valojuovia. Silmäni ovat myös nykyään valoherkät. Kokosin apulistan muille tällaisesta jumituksesta kärsiville, sillä uusimmat apukeinot olivat itselleni aika yllättäviä ja uskon, että joukossanne on muitakin, jotka eivät ole miettineet tällaisia apukeinoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonnonmukaisin kotihoitokeino on pulahdus viileään veteen. Jo se, että käy vedessä kyykyssä tai seisoo siellä hetken, panee verenkierron kunnolla liikkeelle. Pieni uimareissu vaan tehostaa vaikutusta, mutta pidempi kauhominen saattaa pahentaa jumitusta, jos on tapana jännittää niskaa uidessa. Vaikka olo saattaa pulahdushetkellä tuntua epämiellyttävältä, vedestä nousemisen jälkeen olo on täysin uudistunut. Tämä keino kivuntorjuntaan on ennenkaikkea nopeavaikutteinen. Samaan kategoriaan niputtaisin myös kauratyynyt, joita lämmitetään mikroaaltouunissa muutama minuutti, minkä jälkeen tyynyä lepuutetaan hartioilla niin pitkään kuin se tuntuu auttavan.  Voin suositella myös saunaa, mutta tehokkuudessa se ei ainakaan minun kohdallani voita pulahdusta eikä kauratyynyä. Oikein tehokas apu löytyy tietysti pulahduksesta, jonka jälkeen saunan lämpenemistä odotellaan lämmin kauratyyny hartioilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nordic Healthin magnesiumsuihke (magnesium oil goodnight) on odottanut jo kuukausia korkkaamista makuuhuoneen lipaston päällä, mutta vasta nyt, kun ylävartaloni on täysin jumissa ja luin, etten saa käyttää kylmägeelejä, kokeilin öljysuihketta. Se on täysin luonnollinen ja lisäaineeton magnesiumvalmiste, joka on jo muutamassa päivässä korvannut arkikäytössäni kylmägeelit, hevosvoiteet ja muut myrkyt, joita en näin imetysaikana tahdo käyttää. Tätä laitetaan 5-10 suihkausta kahdesti päivässä ja hierotaan hetki kipukohtaan. Öljy kihelmöi hieman iholla ja vaikuttaa nopesti. Kunpa olisin tiennyt tästä jo raskausaikana. Alaselän kivut, levottomat jalat ja muut raskausvaivat olisivat saaneet kyytiä luonnollisella tavalla!

Saman merkin magnesiumrasva (magnesium body lotion) on mainittava erikseen, sillä tämä tuoksuu aivan ihanalta. Voide imeytyy todella hitaasti eli sitä saa hieroa pitkään, mutta jumalainen tuoksu ja pehmoinen iho kompensoivat helposti valkoiseksi  jäävän ihon. Voide sisältää 30 % magnesiumöljyä ja sen lisäksi mm. karitevoita, kaakaovoita sekä kookosöljyä. Voitte varmaan jo kuvitella tuoksun. Sivuvaikutuksenahan magnesium auttaa ihon solujen uusiutumisessa sekä ihon kimmoisuuden säilyttämisessä. Ei hullumpaa tököttiä. Molemmat magnesiumtuotteet on saatu blogin kautta, näitä olisi pitänyt uskaltaa vaan kokeilla jo ajat sitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku voi tässä kohtaa miettiä, miksi en vaan varaa aikaa hierojalta. Se onkin useiden jumiutuneiden ihmisten kohdalla hyvä idea, mutta minua hieronta sattuu niin paljon, että jo ihan kevyt kosketus saa vedet lentämään silmistäni. En vaan kehtaa mennä ulvomaan vieraan ihmisen hierontapöydälle. Olen kuullut liikaa kauhutarinoita hierojista, jotka asiakkaan ulvaistessa kivusta vaan jatkavat hieromista tyytyväisinä siitä, että löysivät kipukohdan. Minä en sellaista tahdo kokea, vaikka hyviäkin hierojia takuulla on. Jotenkin ajatus hierojalla käymisestä on vaan kaikin tavoin kammottava. Pitäydyn kotikeinoissa, ja ottaisin mielelläni vastaan teidän vinkkinne hartiaseudunvapauttamiseksi. Löytyykö taikatemppuja takataskuista? :)