OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karkasin eilen metsään mustikoita keräämään. Tämä pyllistely- ja kyykistelysessio liittyy hyvinvointiviikkoon monellakin tapaa. Ensinnäkin metsässä ilma tuntuu paljon happirikkaammalta ja raikkaammalta kuin missään muualla, joten metsään voisi lähteä jo pelkästään siitä syystä, että siellä pelkkä hengittäminen on hyvinvointiteko. Mutta on tuossa kantojen väistelyssä ja polkujen etsimisessä jotakin terapeuttistakin. Vaikka minulla oli metsässä seuraa, olimme siellä aivan hiljaa keskittyen omiin ajatuksiimme. Mitä nyt vähän tömistelin välillä, jotta käärmeet pysyisivät loitolla. Metsä rauhoittaa äärettömällä olemusellaan eikä siellä tee edes mieli metelöidä tai riehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmustikassaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen tärkeä seikka metsäseikkailussani on tehtävä, jonka vuoksi sinne lähdin. Mustikka kukkii toukokuusta heinäkuuhun, ja mustikan marjat kypsyvät heinäkuusta alkaen. Nyt heinäkuun lopussa marjoja on ainakin meillä päin niin paljon, ettei niiden kypsymistä kannata odottaa enää päivääkään kauempaa. Muuten menee hyvä sato ohi, sillä marjoista todellakin taistellaan nykyään. Keräsimme marjoja niin paljon, että voin viedä niitä mukanani Helsinkiin, kun mieheni loma on ohi ja pakollinen paluu arkeen tapahtuu. Näin saamme nautiskella pitkälle syksyyn mustikkapiirakasta, mustikkasmoothieista ja muista herkuista, ja lisäksi pikkumies saa mustikkasosetta kotimaisista marjoista, jotka äiti on omin pienin nakkisormin nyppinyt hämähäkinseittejä väistellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAmustikkametsäOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smoothiehaasteen kunniaksi mustikat näyttelivät toista pääosaa tämän päivän smoothiessani. Sinisten herkkumarjojen seurana oli mm. vadelmia, joten smoothien nimeksi tuli kuningatarsmoothie. Siihen sekoitettiin marjojen lisäksi banaania, kreikkalaista jogurttia ja chia-siemeniä. Oikeastaan tuon juoman koostumus on jo enemmän vanukas kuin smoothie, mutta menköön tällä kertaa. Juon sitten vaikka ylimääräisen lasillisen vettä, jotta vanukas muuttuu masussani smoothieksi. ;)