After sun -voide on parhaimmillaan viilentävä, rauhoittava ja ihoa hellivä jälkihoito auringonsäteistä nautiskelleelle iholle. Voide ei ole iholle samalla tavalla pakollinen kuin aurinkosuojavoide, mutta jos olette auringonoton jälkeen levittäneet ihollenne normaalisti vain ns. tavallista kosteusvoidetta, suosittelen kokeilemaan, millainen ero on, kun levittää tarkoitukseen suunniteltua voidetta. Ihon palautuminen tuntuu tapahtuvan ainakin minusta nopeammin after sun -voidekerroksen alla kuin kosteusvoidekerroksen. Ehkä se on se viilentävä tunne, mikä tämän ajatuksen synnyttää. Rankkasin kotoa löytyneet korruptiovoiteet järjestykseen, jotta kaupassa ei tarvitsisi suorittaa harrasta vertailua.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Biosolis (after sun milk) on voide, joka sisältää paljon luomuviljeltyjä raaka-aineita. Tätä käytin viime kesänä raskausaikana, kun tahdoin keventää kemikaalikuormaani hieman. Tarkalleen voide sisältää huimat 99% luonnollisia ainesosia ja 88.3% luomutuotettuja ainesosia. Koostumus tässä on keskipaksu, mutta kuitenkin hyvin kosteuttava. Mieto tuoksu on jotenkin ihanan lakritsainen ja hakkaa testivoidejoukun muut tuoksut ihan täysin. Tämä sopii koko perheen käyttöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Lumene (after sun lotion) on voide, joke sisältää merkin tuotteille tyypilliseen tapaan lakkaa. Tässä mennäänkin heti rytinällä metsään ja pistävä, hieman itseruskettavien tuoksua muistuttava haju tipauttaa voiteen joukon hännille. Koostumukseltaan voide on hieman tahmea, mikä sekään ei ole mieleeni. Iholla tämä tuntuu hyvältä ja vaikutus kestää pitkään, mutta pisteitä ei juurikaan ropise tältä testihenkilöltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • NIVEA (in-shower refreshing after sun lotion) on testivoiteista erikoisin. Sen sijaan, että tämä levitettäisiin auringonoton jälkeen puhtaalle iholle kuten muut testin voiteet, tämä levitetään puhdistetulle iholle suihkussa, annetaan vaikuttaa hetki ja huuhdellaan pois. Tästä helppokäyttöisyydestä ja siitä, miten voide imeytyy sekunnissa, tulee ihan valtava plussa ihmiseltä, joka arvostaa monitoimituotteita ja jolla ei ole oikein aikaa levitellä rasvoja nykyään. Voide sisältää kurkkua, jonka tuoksusta en ehkä kyllä kovinkaan pidä. Ainoa varsinainen miinus tulee siitä, että jos tuotetta ei huuhtele kunnolla suihkun lattiasta, lattia voi jäädä liukkaaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ACO (after sun 24h moisturising gel cream) on koostumukseltaan geelimäinen ja  voiteista ehdottomasti viilentävin. Geelivoiteen tuoksu ei ole kovin hyvä ja väristä tulee mieleen jalkavoide. Miinusta tulee myös epähygienisimmästä purkista, vaikkakin tämä on ehkä helpompi kaapia loppuun kuin tuubit tai purtilot. Vaikutus kestää kuitenkin iholla pitkään, ja vaikka miinuksia tuli paljon, voide on mieleeni. Vain käyttömukavuuteen liittyvät asiat tökkivät. Voide sisältää pantenolia, josta pidän erilaisissa voiteissa paljon. Bepanthen on esimerkiksi mielestäni jumalten keksintö.

En ole ostanut after sun -voiteita muutamaan vuoteen, nämäkin testivoiteet on saatu blogin kautta kuten tuossa ylempänä jo vihjasin. Silloin, kun ostin aurinkotuotteita itse, tilasin voiteet yleensä Avonilta, jonka kauneuskonsulttina hetken aikaa toimin. Myös Oriflamen voiteita tuli kokeiltua samasta syystä. Mutta palataan vielä voidetestiin. Vähiten näistä voiteista pidin Lumenen kirpsakantuoksuisesta voiteesta. Eniten taas pidin Biosolis-voiteesta, vaikkakin NIVEA tuli heti perässä kakkosvaihtoehtona helppokäyttöisyytensä vuoksi. Jos minulla ei olisi vauvaa, joka nuoleskelee ihoani, NIVEA olisi saattanut voittaa taiston. Kolmanneksi tuli joka tapauksessa ACO. Tiedättekö, mikä on kuitenkin vielä ostoslistallani? Suihkutettava after sun -voide! :D