OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kissat. Nuo eläimistä jaloimmat ja minulle aivan ehdottomasti rakkaimmat. Emo ja pennut asustelivat kissatalossa, jonka ympärillä oli häkkiaita, jotta pikkuiset eivät karkailisi. Harmikseni vain yksi pentu oli ulkona kuumalla ilmalla, mutta se keräsi lahjakkaasti koetieläinpuiston vierailijoiden ihastuneet huokaukset ja aidan läpi suoritetut kyhnytykset. Olisin voinut viettää koko päivän kissojen luona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strutsit. Isoja lintuja oli kiva katsella. Toinen tyypeistä oli niinkin seurallinen, että tepasteli kanssani samaa matkaa, kun kävelin niiden aitauksen häkkiaidan vierestä. Tylsiähän nuo linnut vähän ovat, mutta kokonsa ja eksoottisuutensa vuoksi kiinnostivat. En muista, olenko nähnyt aiemmin strutsia, vaikka eläintarhassa on tullut muutaman kerran vierailtua aikaisemminkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rokkikukot. Nimet Mike, Andy ja Costello olivat tuttuja aivan muista asiayhteyksistä kun tutustuin kotieläintarhan pörhenteleväisiin poikiin. Ihan tarkkaa lajiketta näille tyypeille en muistanut tarkistaa. Silkkikana tulee ensimmäisenä mieleen, mutta ne taitavat olla vieläkin pörheämpiä? Saa auttaa biologian tunnit lintsannutta bloggaajaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naudat. Eikö olekin tylsää, miten naudasta tulee mieleen ruoka, mutta lehmästä suloinen, pitkäripsinen eläin? Tiirailin aitaukseen niin keskittyneenä, että menin melkein aidasta läpi. En uskaltanut silitellä eläimiä, kun ei koskaan tiedä, miten ne käyttäytyvät. Mummolan navetassa oli aikanaan eri asia, kun jokaisen eläimen luonteen tunsi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Possut. Olen aina rakastanut sikoja! Ratsastin pienenä sialla, ja kiroan edelleen, ettei minun lapsuudessani ollut kotitalouksissa videokameroita, joilla jälkikasvun pöllöilyn olisi kätevästi voinut tallentaa. Voi noita söpöjä kippurahäntiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laamat. Nuo piirrettyjen elokuvien ihmisahdistelijoitaan hurjasti räkivät tapaukset. Laamaa, johon tutustuin kamerani linssin läpi, teki mieli mennä halimaan. Niin lempeältä ja pehmoiselta se näytti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orimattilan kotieläinpuistossa kului tunti ja toinenkin. Kahvilan terassilla oli mukava syödä eväät omassa rauhassa. Kävimme myös keinumassa terassin vieressä leikkipaikalla. Pieni liikennepuisto jäi kokeilematta, mutta ehkä sitten, kun reissun pienin on hieman isompi. Nyt poika nukkui puolet kierroksesta, mutta minulla oli mukavaa koko rahan edestä. Lapsille vierailu maksaa 5 euroa, mutta alle 2-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Aikuiset maksavat sisäänpääsystä 7 euroa. Tulipa tuo Elloksen mekkokin kuvattua vihdoin blogiin. Paikkana Orimattila tuntuu pieneltä, mutta viehättävältä. Siellä on ihan mukava vierailla silloin tällöin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA