OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vielä vähän, kurotan vielä korkeammalle. Niin korkealle, että vaikka seison jo jakkaralla, joudun varvistamaan melkeinpä niin, että seison aivan varpaiden kärjilläni. Muuten en saa makuuhuoneen vaatekaapin ylähyllyä tyhjennettyä. Hassua, että tavarat alkoivat vasta löytää oikeita paikkojaan, kun jo tilasin punaiset laatikot täytettäviksi uudelleen. Nyt edessä on joka kerta yhtä raskaalta tuntuva urakka, kun maallinen omaisuuteni tulisi sulloa laatikoihin ja jätesäkkeihin. Jätän hyvästit aamuauringolle, tiiliseinälle, parvelle ja monelle muulle yksityiskohdalle, josta nauttii pian toinen perhe. Väistämätön muutto harmittaa vähemmän kuin sellainen, ettei siihen ole hyvää syytä. Nyt syitä on monia, mutta se kaikista suurin taitaa olla tuo makuuhuoneen sängyllä tuhiseva poika. Poika, joka vetelee päiväunia, kun äiti varvistelee ja huokailee laatikoiden keskellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaaterekit oli ennakko-odotuksistani huolimatta yllättävän helppo tyhjentää. Väittäisin, että aika tasan joka toinen vaate tuli pakattua mukaan, kun taas joka toinen päätyi myytävien kasaan. Se kasa päätynee tuttuun tapaan kirpputorille tässä keväämmällä, mutta kuten jo Instan puolella vinkkasin, naputtelen kyllä muutaman päivän sisään pari mekkohelmeä myytäväksi Huuto.nettiin. Mekkoja omistan edelleen aivan liikaa, mutta ehkäpä pienen mekkomyyntisession jälkeen tilanne alkaa olla jo lähellä normaalitasoa. En edes tiedä, missä vaiheessa sisäinen farkkutyttöni ihastui mekkoihin niitä, että hankki vuoden jokaiselle päivälle oman, mutta nyt on aika palata maanpinnalle pilvilinnoista. En tahdo omistaa näin suurta vaatemäärä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuton hyviin puoliin lukeutuu se, että muutettaessa tavaraa tulee usein heitettyä helpommin pois kuin ihan vaan arjen keskellä. Hyvä sääntö on, että jos jossakin laatikossa tai pussukassa on jotakin, mitä ei edes muistanut omistavansa, sitä hyvin todennäköisesti tarvitsee elämäänsä. Siitä tuleekin mieleeni, että kengistänihän olen karsinut jo suuren osan, mutta silläkin saralla olisi kieltämättä arviointi paikallaan. Varvistan siis vielä lisää ja tyhjennän viimeisenkin ylähyllyn ennen kuin siirryn kenkämeren kimppuun. Muuttopäivään ei ole enää pitkä aika, vaikka se on pitkään tuntunut asialta, joka tulee vastaan “sitten joskus, vaikkakin varmaan aika pian”. Jotkut asiat, jotka ovat tuntuneet pitkän aikaa jotenkin kaukaisilta, kun ovatkin oikeasti vain varvistamisetäisyydellä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA