Monen muun bloggaajan tavoin sain kutsun liittyä Xylitol Jenkki -kampanjaan ja kertoa, mitä kaunis hymy minulle merkitsee. Terveet ja kauniit hampaat ovat olleet tärkeä osa elämääni aina eivätkä vähiten siksi, että niiden kanssa on ollut hieman ylimääräistä tekemistä. Nuorena en juurikaan saanut hampaisiini reikiä, ja ainut niin sanottu ongelma hampaideni kanssa liittyi siihen, miksi sain ala-asteella hammasraudat. Se aika oli nuorelle tytölle turhauttavaa, sillä rautoja ei minun lisäkseni ollut juuri kellään luokallani. Tai edes koulussamme. Etuhampaideni välissä oli monen millimetrin rako, jota vedettiin umpeen. Kun rako oli vihdoin ummessa, raudat otettiin pois, mutta tässä vaiheessa ironinen kohtalo puuttui peliin päättäen, että raon oli oltava jossakin olemassa. Rako siirtyi siis etuhampaiden välistä niin, että “kakkoshampaani” ovat erillään sekä etuhampaista että kolmansista hampaistani. Tässä vaiheessa en enää jaksanut väleistä välittää, sillä järkeilin, että mieluummin isot hammasvälit kuin ahtaat hammasvälit, joissa pöpöt muhivat ja jonne muodostuu helposti reikiä. Niinpä hyväksyin rakopitoisen hymyni eikä se haitannut minua tämän episodin jälkeen.

Hassua kyllä, että muita ihmisiä hammasrakoni sen sijaan tuntuu häiritsevän paljonkin. Mahtaa olla ihmisellä asiat hyvin, jos toisen hammaskalusto herättää niin suuria tunteita, mutta niinhän se blogimaailmassa menee asiassa kuin asiassa. Vaikka hymyni ei muiden mielestä ole täydellinen, jaan teille muutamia kikkoja, joilla kuka tahansa saa hymystään kauniimman hetkessä. Koska hammasrakoihin ei kotona voi kovinkaan helposti vaikuttaa, keskityn vinkkailemaan, millä hymystä saa ainakin valkoisemman. Cola- ja kahvijuoma-addikti tietää yllättäen näistä asioista jonkin verran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvä kikka hymyn pikavalkaisemiseen löytyy kylpyhuoneen peilikaapista. Hammastahnat taitavat olla se perinteisin keino hampaidenvalkaisuun. Viime aikoina tämä touhu on edennyt kuitenkin aivan uudelle tasolle, kun myyntiin on saatu hammastahnoja, jotka valkaisevat hampaat optisesti ihan välittömästi. Tahnan taika perustuu siihen, että hammastahna on sinistä ja sininen väri saa valkoisen hammaskaluston näyttämään valkoisemmalta, koska ne neutraloi hampaiden keltaisuutta. Vähän kuin tahna säätäisi hampaiden valkotasapainoa lisäämällä niihin sinistä. Sinisiä tahnoja on markkinoilla jo useampia erilaisia eikä minulla ole erityistä suosikkia niistä. Tahna kuin tahna, kunhan sen väri on oikea.

jenkkiiina

Vasemmalla sinertävä ja oikealla kellertävä huulipuna. Ihanasti syö valo tuon huulipunani reunat ja rajauksetkin tehtiin päin pylleröä. Ei tule tästä tytöstä kyllä kauneusbloggaajaa! :D

Toinen usein käyttämistäni hampaidenvalkaisunikseistä on juuri oikean huulipunasävyn valitseminen. Tämä jippo perustuu samaan värivalintaan kuin edellinenkin. Hampaiden päälle ei oikein voi liimailla pitkäkestoista kalvoa, joka valkaisisi hymyä, mutta hampaiden lähelle voi lisätä sinistä. Nyt puhutaan tietysti huulipunasta, jota suuri osa naisista käyttää aamusta iltaan. Kellertävä huulipuna korostaa hampaiden keltaisuutta, kun taas sinertävät saa hampaat näyttämään valkoisemmilta. Mitä siis tästä opimme? Tietysti sen, että sininen väri tekee ihmeitä. Värillä tai oikeastaan värisävyllä on todellakin väliä.

Postaussarjan seuraavassa osassa pureudutaan (mutta ei toivottavasti porauduta) hieman pintakiillettä syvemmälle, sillä hammaskalustoni tarkastetaan pitkästä aikaa. Tarkastus tehdään PlusTerveys -hammaslääkäriasemalla, joka on Xylitol Jenkin lisäksi kampanjassa mukana. Hampaiden ulkonäkö kertoo tietysti hieman hampaiden kunnosta, mutta todellisen tilanteen voi määritellä vain asiantuntija, joka näkee ne alkavatkin reiät, jotka eivät vielä tunnu hampaiden omistajan kielenpäähän. Vaikka kaunis hymy onkin kiva juttu, ottaisin silti mieluummin rumat ja terveet kuin kauniit ja mätänevät hampaat. Onneksi tuollaista valintaa ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä kauneus ja terveys kulkevat hammasasioissa lähes aina käsikädessä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA