Ristiäisdieettipohdinnoista siirrytään huteran aasinsillan kautta ristiäismekkopohdintoihin. En jaksa enää jauhaa noita painojuttuja, joten on virkistävää keskittyä johonkin pinnallisempaan. Kolme ristiäismekkofinalistia löytyvät alla olevasta kuvasta. Niitä yhdistää leikkaus, joka korostaa vyötäröä, mutta muuten niissä ei ole oikein mitään yhteistä nettikaupan lisäksi. Imettäminen on eräs rajoittava tekijä, kun mekkoa valintaan, mutta toisaalta ristiäispäivänä voi pumpata maitoa pulloon ennen pukeutumista niin, ettei ruokkimistouhuista tarvitse stressata. Pojan kastemekko on jo (tavallaan) hankittu ja sitä ruoditaan varmaankin vauvablogin puolella jossakin vaiheessa enemmän. Täällä keskityyn äitiin ja äidin pukeutumiseen.

ristiäismekko

Pitkä mekko on väriltään aivan ihastuttavan epämääräinen. Haalea sävy kompensoi hieman mekon juhlavuutta. Maksimekot ovat kovasti suosiossani edelleen, mutta mietin hieman, onko tässä mekossa yläosassa juuri se leikkaus, jolla rinnat tuplaavat optisesti kokonsa. Lisäksi imettäminen ei onnistuisi kovin helposti tässä mekossa, jos en turvautuisi pulloon.

Valkoinen mekko vyöllä on vahva voittajasuosikkini. Vaikka väri on vauvan kanssa epäkäytännöllinen, mekon sävy sopii ihooni eikä mekkoa pidettäisi kuitenkaan montaa tuntia päällä, jolloin tahraantumisriski ei olisi niin suuri. Etumuksen leikkaus ei ainakaan suurenna rintamusta ja jos oikein tulkitsin, tuon mekon kanssa saattaisi imettäminenkin onnistua.

Kukkakuvioinen mekko on suloinen kuin mikä. Sen leikkaus ja pituus ovat juuri passelit ja pidän kuvioinnistakin. En aivan tiedä, onko tämä yhtä paljon tyyliäni kuin muut mekot, mutta toisaalta tyylini on hyvin epämääräinen ja laaja. Imettämisen mahdottomuutta ei varmaankaan tarvitse mainita erikseen.

Mikä kolmesta mekosta sopisi parhaiten ristiäismekokseni? Auttakaa miestä mäessä! :D

Edit: Kaikki mekot löytyvät siis Zalandolta ja taitavat olla edelleen myynnissä. Suoria linkkejä en ehdi täältä flunssalinnakkeesta lisäillä. :/