Gainomax-yhteistyönä toteutettu palautumisjuomatestiviikko on takana ja kirjoittelin ylös hieman ajatuksia palautumisesta. Teksti lähti kuitenkin rönsyilemään sattuneista syistä hieman enemmänkin ja tästä tuli ihan pienehkö avautuminen koskien raskauden runtelemaa vartaloa ja sen lähettämiä signaaleja. Keskustelin menneen viikon aikana muutamankin ihmisen kanssa tuosta imetyksestä ja raskauskiloista, minkä vuoksi ajatusmaailmani on jälleen kerran käännetty päälaelleen. Ahdistelin kysymyksilläni sekä terveydenhuollon ammattilaisia että muita äitejä, mutta isompi otanta olisi kyllä tarpeen. Sen verran kalvaa tämä tiedottomuus. Mutta koska olen minä, kirjoitan tästä tässä viikossa, jotta saan ajatuksiani purettua jonnekin.

1234567890

Synnytyksen jälkeen aloitin herkkulakon ja kevyet vaunulenkit. Senttejä lähtikin tasaisesti, ja kun kohtu sopistui samanaikaisesti, siluetti pieneni hurjaa vauhtia. Olin päättänyt, että jälkitarkastuksen jälkeen lisään paukkuja ja sekä tiukennan ruokavaliota että tehostan liikuntaa jatkamalla rakasta juoksuharrastusta. Tiukempi ruokavalio vaikutti kuitenkin siihen, ettei maitoa tullut enää yhtä hyvin. Jo muutaman päivän kalorikyttäys itketti sekä vauvaa että äitiä, kun maitoa ei enää noussut normaalia tahtia. Juokseminen taas tyssäsi siihen, että olo oli kevyellä hölkällä jo “hölskyvä” ja jouduin toteamaan, ettei kroppani ole vielä valmis kuin satunnaisiin mini-hölkkämatkoihin. Niinpä palautin ruokavalion jälleen runsaaksi ja monipuoliseksi lopettaen samalla kauan odotetut juoksukokeilut. Kropan kutistuminen tyssäsi kuin seinään. Joka-aamuiset(!) huomiot pienenevästä vatsasta ja muusta vartalosta vaihtuivat pettymykseen siitä, että pieneneminen hidastui huomattavasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten niihin palautumisjuomiin, joita olen maistellut ja testaillut jälleen aktiivisemmin viikon ajan. Vaikka niitä saisi juoda raskausaikana, pidin 9 kuukautta taukoa niistä. Vähän lähdin jälleen rönsyilemään aiheesta, mutta kun tästä on niin vaikea kirjoittaa avaamalla hieman enemmän asioita, jotka liittyvät tämän hetken olotilaani. Mutta niihin juomiin. Mansikanmakuinen uusi palautumisjuoma sijoittui makutestissä heti päärynänmakuisen juoman alapuolelle. Jos se maistuu sulaneelta Ville Vallaton -puikolta, tämä on sulanut mansikka-Eskimo eli varsinaista herkkua. Ominaisuuksiltaan juoma on tuttua laatua, seuraavana päivänä treenistä ei kolottanut lihaksia kuin suunnilleen puolet siitä, mitä normaalisti. Palautumiseen auttoivat myös rauhalliset nettitunnit, joita Gainomaxin sivujen kautta voi kokeilla. Vinkkinä myös, että kun lenkin jälkeen on kamala nälkä, palautumisjuoma on hyvä välipala varsinaista ruokaa nautittavaksi odotellessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näihin pohdintoihin pausetan tai ainakin hidastan jälleen ristiäisdieettiäni. Tuntuu, että tarvon tämän projektini kanssa tällä hetkellä suossa ja jokainen mahdollinen suunta vaan hidastaa matkaani. Onko nyt niin, että tässä pitää oikeasti vaan olla ja köllötellä kunnes joko imetys loppuu ja voin vähentää kalorinsaantini huomattavan alhaiseksi tai kunnes puoli vuotta on kulunut ja voin harrastaa huomattavan tehokasta liikuntaa? Tämä 500 grammaa viikossa pitkillä lenkeillä ja normaalilla ruualla on tur-haut-ta-vaa. Edistyskuvia on turha postailla viikon välein, kun niissä ei tule pitkään aikaan näkymään mitään muutosta. En tarvitse mitään tahallisten väärinymmärtäjien käskyjä keskittyä vauvaani, sillä niin keskitynkin. Tämä oman itseni löytäminen on tärkeä sivuprojekti, joka vaikuttaa omaan vireystasooni ja sitä kautta siihen, kuinka hyvä äiti voin lapselle olla. Ja tahdon olla paras mahdollinen. ♥