Myönnän, että harmitti, kun en päässyt maistelemaan viinejä kesäiseen kampanjaamme. Suorastaan ärsyynnyin, etten voinut osallistua tarinallani bikinikampanjaan. Jotakin hyvää kuitenkin osui minunkin kohdalleni. Re:fashionin ja iki-ihanan Kalevala Korun yhteistyökampanjassa pääsin mielikuvittelemaan kolmet kesäiset juhlat ja juhlatyylit koruineen niiden ympärille. Sain samalla vihdoin kuvattua erään hempeän mekonkin, joka jäi keväämmällä peräti kahdesti käyttämättä, kun juhlimisen sijaan jäin kotiin lepäämään. Mutta nyt ei levätä, vaan asustetaan romanttinen kesämekko, klassinen pikkumusta ja villi printtimaksimekko kesäjuhliin sopivaksi. Valmistautukaahan päättämään suosikkikorusarjanne minun valinnoistani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakas Vanamoni. Lainasin kaikki muut korut kuvauksia varten Esplanadin myymälästä, mutta tämä ensimmäinen setti on omasta korulaatikostani peräisin. Sain Vanamo-sarjan ylioppilaslahjaksi ja se on jäänyt nolon vähälle käytölle. Vanamo-koruissa on yhdistelty hopeaa ja joko valkoisia tai kuten minulle vaaleanpunaisia makeanveden helmiä. Yleensä en hempeilystä niin perusta, mutta tämä korusarja tuntui aikanaan heti jotenkin todella omalta.

moumou kalevala vanamoOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkä, monikerroksinen helmikääty on siitä ihana, että sen voi pukea joko rinnalle tai selkäpuolelle asusta riippuen. Tästä on olemassa riisutumpiakin versioita, mutta rakastuin aikanaan juuri tähän runsaaseen koruun. Monikerroksinen rannekoru on samanhenkinen kuin kääty, mutta koska korusarja on niin hempeä, ne eivät yhdessäkään käytettyinä ole mitenkään “liikaa”. Tästäkin löytyy kyllä yksinkertaisia versioita. Sitten on vielä herkkä sormus, joka näyttää hieman siltä kuin jokin kaunis kasvi olisi kietoutunut sormen ympärille. Sitä koristavat yksi helmi ja yksi lehti.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanan etninen Kosmos. Tämä korusarja on jotenkin erityisen trendikäs ja ajankohtainen. Turkoosikiviä rakastavana ihmisenä en vaan voinut jättää tätä valitsematta, mutta tästä on olemassa myös klassisempi, mustakivinen versio. Nämä korut käyvät sekä arkeen että juhlaan yhtä hyvin eli korurasiaan nämä eivät missään tapauksessa pölyty. Kun kesän lopussa alkaa olla enemmän rusketusta, näillä koruilla saa hipiän takuulla hehkumaan. Sanokaa minun sanoneen.

moumou kalevala kosmosOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näyttävät korvakorut lumoavat pyöreällä muodollaan. Aivan kuten maailmankaikkeudellakin, näillä koruilla on erityinen keskipiste, joka kiinnittää kaiken huomion. Tarjolla olivat myös pienemmät versiot korvakoruista, jos nämä tuntuvat omaan makuun liian raskailta. Upea rannekoru on siitä näppärä, että sitä voi joko pitää alhaalla ranteessa tai sen voi venyttää ylemmäs käteen. Tällaisia koruja tykkään käyttää niinkin, että kummassakin ranteessa on symmetrisesti samanlainen koru. Kokeilkaapa joskus, se näyttää yllättävän kivalta!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämäläinen juhlakääty on korusarjana ehdottomasti tämän korujoukon suurin yllättäjä. Hämeestä kotoisin olevana nimikin tuntui minulle jotenkin rakkaalta. Vaikka korusarjan nimi viittaa suoraan juhlaan, voisin hyvin kuvitella nämä korut myös osaksi arkipukeutumista. Varsinkin rannekorut toimisivat kauniina säväyksenä yksinkertaisenkin asun kanssa.

moumou kalevala hämäläinen juhlakäätyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pituudeltaan säädeltävä kääty toimii pronssisena kauniisti. Käätyyn on saatavilla myös jatkopala, jolloin korusta saa vieläkin näyttävämmän. Minä kiepautin itse asiassa tuon jatkopalan ranteeseeni ranekorujen sekaan, koska tuon mekon kanssa sopi lyhyempi kaulakoruversio paremmin. Rannekorut, joita puin ovelasti käteeni kaksi vierekkäin, näyttävät yhdessä jopa hieman verkkomaiselta kokonasuudelta. Mietin kuvauksissa myös, saisiko tuon kaulakäädynkin kiepautettua rannekoruksi, jos sattuu rakastamaan ketjuröykkiöitä ranteissa.

Käyhän kurkistamassa kaikki upeat korusuosikkini ja lyhyet kuvaukset koruista Kalevala Korun sivustolta TÄÄLTÄ! :)