Kun haastattelija kysyy, millasista postauksista itse pidän muiden blogeissa, täytyy vastausta miettiä hetki. Asia kaivelee vielä illallakin ja listaan muistikirjaan muutaman asian, joita en muistanut vastata. Onneksi asian voi korjata ja kirjoittaa aiheesta kokonaisen postauksen. Tässä siis asioita joista erityisesti pidän ja vastapainoksi myös niitä, joista en pidä lukemissani blogeissa. Kuvitukseksi valitsin muutamia seuraamiani blogeja, jos joku löytäisi vaikka kauttani uutta luettavaa. Blogeihin pääsee bannereita klikkaamalla.

     Middletonheader-banner

Pidän

… tekstistä. Blogit muuttuivat jossakin vaiheessa yhä enemmän kuvapainotteisiksi. Samalla, kun kuvien määrä postausta kohti nousi ja kuvien laatu parani valtavasti, tekstin määrä valitettavasti väheni postauksissa. Arvostan sitä, että avattuani blogin saan eteeni luettavaa, kauniita kuvia kun voi selata muuallakin. Kuvat ovat kuitenkin tärkeitä, sillä ne jaksottavat ja tukevat tekstiä, joten avainsana on kai oikea tasapaino kuvien ja tekstin välillä.

… arkisista postauksista. Tässä asiassa joskus kaivelee se, ettei omassa elämässä ole montaakaan ihmistä, jota haluaa “uhrata” blogiin, mutta kun fakta vaan on, että postaukset, jossa on muitakin ihmisiä kuin vain blogin kirjoittaja, ovat aidompia ja ihanasti elämänmakuisia. Tuntuu, että nykyään blogeista puuttuu ympäristö. Asukuvat kuvataan tunnistamatonta taustaa vasten, ruokakuvissa ei näy bloggaajan keittiö ja kaikki on jotenkin niin irrallista ja kiiltokuvamaista. Monia se viehättää, mutta itse aloitti bloggaamisen niin kauan sitten, että se kotikutoisuus jäi mieleen vertailukohdaksi.

… ruokaohjeista. Ruokaohjeet kertovat yllättävän paljon ihmisen persoonasta, joten tykkään lukea niitä. Lisäksi ruokapostaukset taitavat automaattisesti kuulua niihin arkisiin postauksiin, joista ehdinkin jo kirjoittaa pitäväni.

Banner_2_v5_HQ-001cropped-truetruebanneri

En pidä

… webbikamerakuvista. Tämä ilmiö on onneksi kadonnut lähes kokonaan blogeista, mutta välillä näihin törmää silti. Ruotsalaisia megablogeja yritin joskus lukea, mutta “webcamspam” oli niin vahvaa, etten vaan kestänyt sitä. On jotenkin outoa, että ihminen postaa viidesti päivässä kuvan omista kasvoistaan ilman tekstiä ja sellaista seuraavat miljoonat. Eihän se tyydytä edes ihmisen perustirkistelytarvetta, joka kuitenkin lienee eräs suurimmista syistä blogien suosioon! :D

kauneushoitolapostauksista. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että en itse ole elämäni aikana vakuuttunut kuin yhden hoidon tehokkuudesta. Tästä syytä en sitten muidenkaan blogeissa jaksa keskittyä hoitolatunnelman kuvailuun. Lisäksi näissä postauksissa on hyvin harvoin kiinnostavaa tai mitenkään informatiivista kuvitusta, kauneushoitolan sisustusyksityiskohdat kun eivät oikein nappaa. Hoidon teho ja hoitajan taito kiinnostavat paljon enemmän, mutta ei niistäkään kilometripostauksia jaksa lukea. En kuitenkaan valitse kauneushoitolaa, jos sellaiseen joskus menen, sisustuksen ja tunnelman perusteella. Itse koin esimerkiksi ripsipidennyspostaukseni menevän aikanaan tähän samaan kategoriaan ja näin vuosien jälkeen luettuina ne ovatkin tylsiä kuin mitkä.

… blogivideoista. Kumma juttu, kun aikanaan videot olivat blogeissa melkein parasta ja kiinnostavinta, mutta nykyään en välitä niistä yhtään ja katson niitä todella harvoin. Tämä kertonee jotakin siitä, miten ajat ja tavat muuttuvat. Kuten jokaiseen listani kohtaan, poikkeuksiakin löytyy toki.

BMBMbanneri4cropped-BANSKU11

Niin tylsää kuin se onkin, tähän loppuun on pakko muistuttaa, että nämä ovat niitä mielipideasioita, joten ei turhaan kannata loukkaantua mistään kohdasta. Ketään yksittäistä bloggaajaa ei ole käytetty esimerkkinä, vaan asiat tuodaan esille ilmiötasolla. Suosittelen edelleen bloggaamista omalla tyylillä. Ne lukevat, jotka lukevat. Bloggaajan ei kuulu muuttaa itseään muiden toiveiden mukaan, vaan lukijoiden työ on etsiä blogit, jotka kiinnostavat. :)

(kuvat linkitettyjen blogien bannereita)