Asuntoni suurin murheenkryyni (sen lisäksi, etten oikeastaan tunne oloani siellä yhtään kotoisaksi) on keittiön niin kutsuttu sisustus. Massiivipuupöytä nököttää keskellä keittiöni lattiaa yksinäisenä, edellisestä murjustani kun ei muuttanut mukanani yksikään tuoli. En ole vuosiin edes omistanut matalia tuoleja ja baarijakkaroista tuskin olisi ollut tähän pulmaan apua, niinpä myin ne muuton yhteydessä pois. Toissailtana päähäni pälkähti miete. Koska rahatilanne ei anna periksi ostaa kuuttaa upouutta tuolia mistään ja kuuden samanlaisen tuolin löytäminen käytettynä voi olla haastavaa, miksi en hankkisi pöydän ympärille kuutta aivan erilaista tuolia?

tuolidilemma

Ideani ei suinkaan ole hankkia sikamaisen kalliita designer-tuoleja, vaan ylipäätään keskenään erilaiset tuolit pöydän ympärille. Kuvassa on siis esitelty vain tämä idea. Ainoa asia, jonka noista omistan, on tuo punainen matto, joka on tälläkin hetkellä keittiönpöytäni alla. Pöytäni muistuttaa paljon kuvan pöytää, mutta ei taida olla sama. Rehellisesti sanoen pöytä on tällä hetkellä niin täynnä kosmetiikkaa, ettei sitä edes näy rojun alta. Ja siis, kollaasin tuoleissa ei ole mitään vikaa, mutta budjetti-ihmisenä aion metsästää tuolit hiljalleen kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Pääasia on, että ne olisivat kaikki eri sarjaa. Ideaalitilanteessa punaisen maton seurana olisi yksi kirkasvärinen tuoli ja muut tuolit olisivat mustia, valkoisia tai puunvärisiä.

Ehkä voisin pyytää tuparilahjaksi aina yhdeltä porukalta yhdenlaisen tuolin! Rahaa ei menisi ostajaa kohden juuri mitään ja toki omia tuoliturhakkeitaankin voisi tuoda. Vähän harmittaa, että en raahannut Jyväskylän asunnolta pinnatuoleja mukanani ja maalannut nyt niitä eriparisiksi. Aiheutin itse itselleni kevääksi metsästysprojektin ja nyt haussa on sellainen sopiva sekametelisoppasisustus. Saa nähdä, millä taktiikalla sen lopulta itselleni kerään. :)

(pöytä täältä, tuolit täältä ja matto täältä)