Käväisin pitkästä aikaa “muualla ulkona” kuin vain jommallakummalla työpaikallani, kun Veera poikkesi käymään yökylässä. Kaksi ensimmäistä yötä reissustaan neito majoittui entisen naapurini Jonnan luona, mutta kolmanneksi yöksi varastin hänet itselleni. Kikattelimme illalla parvella kuin pahaiset kakarat pyjamabileissä. Maanantain tärkein tapahtuma järjestettiin kirjajulkaisun ympärille ja sinne me herkkupeput suuntasimme kuola suupielistä valuen. Tiiliseinä pääsi hetkeksi tauolle, kun asukuvaustaustana toimi kivinen kulmaus Kalliossa. Koska kuvaajana oli taitava Veera, hämärälläkin saatiin näin valoisia kuvia aikaiseksi. Itselaukaisimella en pysty vielä tällaisiin ihmeisiin tiiliseinän edessä, mutta ehkä harjoitus tekee vielä mestarin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

neuletakki – Vila (saatu)

toppi – H&M

housut – H&M

kengät – Diesel

Olen käyttänyt tuota neuletakkia aivan hulluna sen saamisen jälkeen! Vähintään kolmena päivänä viikossa. Onneksi maanantaina oli lämpöasteita peräti kahdeksan verran, sillä tuon pitkän neuleen päälle ei oikein sovi mikään takki. Kuorrutin kyllä kaulani huivilla, jotta en paleltuisi, mutta sitä huiviryökälettä en halunnut kuviin mukaan. En ole yhtään huivi-ihmisiä ja sen pari kertaa vuodessa, kun kuvaan jonkin huivin blogiini, sen on oltava aivan erityinen huivi. Asuni paras osa oli ehdottomasti kenkäpari, joka saikin kehuja liikennevaloissa miesporukalta. Ei tarvitse heijastinliiviä, kun näillä korkkareilla näkyy kilometrien päähän. En kuitenkaan pyynnöistä huolimatta antanut kenkiä miehistä vanhimmalle lainaan, vaan jatkoin itsekkäästi niillä matkaani kotiin.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syy, miksi suostuin raahaamaan hanurini Kallioon, oli kovin herkullinen. Liemessä-blogin Jenni Häyrinen sai valmiiksi esikoiskirjansa ja kutsui meidän juhlistamaan tätä tapahtumaa. Katukeittiö-kirja on visuaalisesti mieletön ja sen perusidea on erityisesti mieleeni. Kuka sanoi, että roskaruuan on oltava epäterveellistä? Kun ns. roskaruuan valmistaa laadukkaista raaka-aineista, sitä voi nauttia vaikka joka päivä eikä se oikeastaan ole enää roskaruokaa. Kannattaa vilkaista läpi, mitä ruokaohjeita kirjasta löytyy, sillä jo tuon listan lukeminen läpi nostaa veden kielelle. Sain mukaani kirjan ja se pitää vielä heti kuin mahdollista Kylmäkoskelle näytille. Isän kanssa aina katselemme ruokaohjelmia ja selaamme keittokirjoja, joten joku edes ymmärtää tämän innostukseni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Döner Harju, jossa viihtyisä tapahtuma järjestettiin, hemmotteli meitä herkkuannoksella, jollaisen aion palata syömään vielä uudelleenkin. Kolmesta chilistä sekoitettu mausteöljy kruunasi annoksen ja sitä sai lappaa lautaselleen niin paljon kuin sielu sieti. Vaikka aina jaksan kitistä, miten kaipaan maalle, kyllä Helsingissä on omat puolensa. Erilaisia ruokapaikkoja löytyy takuulla ihan joka makuun ja aivan joka kulma takaa. Nyt muuton jälkeen pitäisi testata uuden kotikaupunginosan parhaat ruokapaikat, mutta oman reviirin laajentaminen on jotenkin meikäläiselle aina kovin hidasta. Päivä kerrallaan ja paikka kerrallaan, sanon minä.