Ketä kiinnostaisi tutustua Designpassiin, jolla saa rahanarvoisia etuja suomalaisten suunnittelijoiden tuotteista kivijalkaliikkeissä?

MINUA!

moumou designpassi 1

mekko – Ivana Helsinki, kaulakoru – Nouseva Myrsky

MIUN-työni ansiosta arvostan koko ajan vaan enemmän ja enemmän kotimaisten merkkien tukemista ja nostamista esille. Läheltä seuratut tuotantoprosessit ja sunnittelijan intohimo laatuun sekä palveluun lämmittää sydäntä ja tuntuu asialta, joka kaipaa aivan erityistä tukea. Siksi koin sydämen asiaksi toimia Re:fashion-portaalimme ja Designpassin yhteistyökampanjan lähettiläänä. On aina kunnia levittää sanaa kotimaisista merkeistä ja varsinkin sellaisista pienemmistä. Tässä hankkeessa on tosin mukana muutama isompikin merkki. Koetan nykyään keskittää ostoksiani yhä enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja jos mahdollista, jopa teetän vaatteita suomalaisilla suunnittelijoilla. Ymmärrän toki heitä, jotka hinnan perusteella keskittävät ostoksensa massaketjuihin ja ostan sellaisista välillä itsekin, mutta pyrkimys olisi panostaa laatuun määrän sijaan yhä vaan enemmän. Elämäänsä ei tarvitse rysäyttää kertaheitolla uusiksi, vaan pienistä puroista ne isotkin joet syntyvät. Postauksen kuvituksena on muuten omistamiani tuotteita muutamilta merkeiltä, jotka ovat Designpassi-hankkeessa mukana.

moumou designpassi 2

kaulakoru – titiMadam, laukku – Lumi

Paperisen Designpassin ideana on, että sen ostamalla voi lunastaa itselleen sekä jatkuvia että kertakäyttöisiä etuja passin kanssa yhteistyötä tekevien yritysten liikkeistä. Pitää vaan muistaa pitää passi mukana ostosreissuilla, sillä mobiiliversiota passista ei ainakaan vielä ole saatavilla. Passin hinta on 20 euroa ja jo yhdellä ostoksella, jonka kohdalla hyödyntää passin antamaa alennusta, voi parhaimmillaan saada passin hinnan itselleen takaisin. Prosenttialennuksen lisäksi etu voi olla myös kaupanpäällinen. Silmäilin nopeasti, että tänä vuonna alennusprosentit liikkuvat 10-35 prosentin välillä. Designpassi on voimassa kalenterivuoden kerrallaan ja uusia yrityksiä etsitään mukaan jatkuvasti. Passin voi ostaa joko muutamalla klikkauksella netistä tai tietyistä putiikeista, jotka ovat passissa mukana. Kattavan listan ostopaikoista löytää tältä sivulta.

Sivuston mukaan passi edustaa kotimaisen designmaailman kiinnostavimpia nimiä. Mukana olevista merkeistä omia suosikkejani ovat Paloni, Nouseva Myrsky, titiMadam, Lumi, Mirkka Metsola sekä maailmalla jo enemmänkin nimeä saanut Ivana Helsinki. Muut merkit ovat hieman oudompia, mutta listan luettuani selailin heidänkin nettisivujaan tutustumismielessä. MAKEEdesign sekä Beloved muistuivatkin yhtäkkiä mieleeni ja päätin, että selailen taas jatkossa enemmän heidän tuotevalikoimiaan, kun tulee tarve ostaa itselle jotakin tai lahjoja läheisille. Belovedin kakkulapiothan ostin isoäideilleni joululahjaksi, mutta sen jälkeen merkki jostakin syystä hieman unohtui.

designpassi

Tällä hetkellä Korjaamolla on avoinna Designpassin oma pop up -kauppa. Sieltä löytyy usemmalta mukana olevalta yritykseltä paljon alennustuotteita, ja mikä minun korviini kuulosti erityisen houkuttelevalta, myös useita uniikkituotteita, joita ei saa käsiinsä mistään muualta. En harmikseni helmikuun aikana ehtinytkään vierailla tapahtumassa, mutta vielä on onneksi aikaa, kunhan vaan palaan ensi viikolla Lapista. Tapahtuma jatkuu onneksi vielä 9.3. asti. Tulevia tapahtumia voi muuten seurata Designpassin Facebook-sivujen kautta täällä.

Tähän loppuun nautiskellaan vielä torstain kunniaksi pienestä arvontaherkusta, joita tässä blogissa voisi taas jatkossa olla hieman useammin. Designpassin teeman mukaisesti arvon Lumin suloisen Aurora Coin Purse -nahkakukkaron sävyssä Ice Blue kaikkien niiden kesken, jotka kertovat tämän postauksen kommenttiboksiin mielestään parhaan Designpassi-edun! Etuja voi selailla helposti tällä sivulla, ja vastausaikaa arvonnassa on 1.3.2014 kello 12:00 asti. Tasapuolisesti arpaonnea kaikille designrakastajille! :)

(korut, laukku ja kukkaro saatu)