Vaikka monisivuiset matkoppaat jäivätkin lopulta pinoon keittiön pöydälle tehdäkseen matkalaukkuuni tilaa vielä yhdelle kenkäparille, emme harhailleet matkaseuralaiseni kanssa Lontoossa aivan puusilmäturisteina. Viimeinen kampanjapostaukseni on todellinen helmi kaikille vähänkään matkustajille, kuten jo hetki sitten ehdin eräälle lukijalleni mainostaa. Apu kiinnostavien ja mielialoihimme sopivien paikkojen löytämiseen oli niin sanotusti tablettietäisyydellä koko matkamme ajan, koska kampanjasponsorimme Momondo tutustutti meidän uuteen Places-sovellukseensa. Sen avulla löysimme Lontoon chilleimmät lounget ja grooveimmat clubit vain muutamalla näpäytyksellä. Ei vaan, metsästimme bilepaikkojen (joita niitäkin tosin sovelluksen kautta löytyy) sijaan enemmänkin nähtävyyksiä ja ruokapaikkoja. Noora kirjoittikin jo sovelluksesta oman arvionsa, minun ajatuksiani ja käyttökokemuksiani taas pulpahtaa ruudulle rullaamalla tätä postausta alemmas.

image_3

Uskaltauduimme lopulta päivien vatvomisen ja kymmenien tsemppiviestien jälkeen suunnistamaan muotinäytöslavoilta London Eyelle. Tuo nähtävyys sijaitsi itse asiassa yllättävän lähellä hotelliamme. Sovelluksen hakukentällä voi etsiä suoraan nähtävyyksiä ja muita paikkoja, jos tietää mitä etsii. Sitä ei tosin tarvitse tietää, sillä koko sovelluksen pointtihan on, että sen avulla löytää paikkoja, jotka sopivat sen hetkiseen tunnetilaan, sijaintiin tai mielitekoon. Harmi vaan, että jättimäinen maailmanpyörä ei ollut vielä käytössä silloin, kun päätimme etsiä sen ja ajella kierroksen. Mietimme sen juurella, odottaisimmeko laitteen käynnistystä pari tuntia, mutta stressi-Erkkeinä suuntasimme suoraan lentokentälle. Korkeanpaikankammoiset matkaajat taisivat hiljaa sisällään kiittää epäsopivia aikatauluja, vaikka ääneen sadateltiinkin huonoa ajoitusta.

image_1OLYMPUS DIGITAL CAMERAimagelondon eye moumouOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiemmin viikonloppuna oli käyttäneet sovellusta matkalla muotinäytöksistä hotellille. Määrittelimme ensin tunnetilan, sillä sovelluksessa voi filtteröidä paikkoja myös fiilisten mukaan. Ystävänpäivänä romanttisia paikkoja taidettiin selailla ylivoimaisesti eniten. Päädyimme suunnistamaan paljon kehuttuun ruokapaikkaan, jossa nautiskelimme Jennin kanssa hampurilaiset. Kaikki sovelluksen paikat kun eivät ole sellaisia, että niissä kuluisi paljon rahaa. Nähtävää löytyy ihan jokaiselle! Olisi muuten huippua, jos omista ystävistä voisi tehdä samanlaisen sovelluksen, joka vaikka hälyttäisi aina, kun olisi alle kilometrin säteellä ystävän kodista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAimage_2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnitteletko ehkä lomamatkaa Kööpenhaminaan, New Yorkiin tai Lontooseen? Vai luetko tätä postausta kenties Pariisissa, Berliinissä tai vaikkapa Barcelonassa? Lataa ilmainen Places-sovellus iPadillesi App Storesta tästä linkistä! :)