OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienet ovat pienen ihmisen ongelmat. Kun valitsin ottaa muotiviikoille matkavaatekokoelmani ns. huutomerkiksi mukaani kirkkaanpinkin sifonkitopin, kehitin samalla huomaamatta itselleni ensimmäisen asteen huulipunaongelman. Liu Jo -merkiltä saatu toppi on väriltään hyvin kirkas pinkki, mutta en ole yhtään varma, kannattaisiko sen kanssa valita mahdollisimman samaa väriä edustava huulipuna vai jotakin aivan muuta kontrastiksi. Pidän kyllä harmoniasta ja saman sävyn toistosta, mutta toisaalta esimerkiksi tummapunainen voisi näyttää hauskalta pinkin seurana.

Suomalaisten kosmetiikkarakastajien ylpeys eli Lumene taas sponsoroi minulle ja matkakumppanilleni Nooralle tässä postauksessa näkyvät meikit muotiviikoille osana London Fashion Week 2014 -kampanjaamme, joten ratkaisin tämän suuren huulipunaongelman niin, että kuvasin kaikki Lumenen lähettämät keväiset huulipunat suosiolla tänä aamuna kasvoillani ja koska en luota yhtään omaan värisilmääni, te ihanat saattekin kertoa minulle, mikä sävy kannattaa ottaa matkalle mukaan. Tehkää se pian, sillä kohta pitää lähteä lentokentälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennen huulipunavertailukuvia muistuttaisin kuitenkin vielä, että huulipunaihmisten kannattaa olla erityisen tarkkoja meikkipohjien kanssa. Pahimmillaan kirkas huulipuna saattaa korostaa ihon epäpuhtauksia ja värivirheitä, joten ne kannattaa pyrkiä peittämään mahdollisimman hyvin. Tähän touhuun Lumenelta on näin normaali-ihoisen ihmisen mielestä paras joko monitoimituote nimeltä CC-voide (myös BB-voide on hyvä) tai varsinkin talvi-ihoa hellivä seerumimeikkivoide, jota itse parhaillaan käytän juurikin vuodenaikasyistä. Tämän meikkipohjan kosteutusteho on syy, miksi tästä pidän. On jotenkin luksusta, että samalla, kun meikkivoide tekee ihosta kauniimman, se myös parantaa ihon kuntoa.

Vaikka puuteri kiinnittää meikkipohjan kestäväksi, paksua puuterikerrosta suosittelen välttämään. Se kun tuo esiin rypyt ja ihon epätasaisuudet, kun taas heleä meikkipohja jopa hämää niitä optisesti pois. Valokuvissakin hyvä valo riittää usein tasoittamaan ihon. Arvatkaapa mitä? Niin se menee ihan luonnossakin! Jos meikkipohja heijastaa hieman valoa, iho todella näyttää tasaisemmalta. Ripsivärilläkään ei tarvitse lutrata niin paljon, kun panostaa kunnon huulimeikkiin. Itse tosin tykkään käyttää väriä myös alaripsissä, joten oa “kevyt silmämeikkini” saattaa olla jonkun mielestä hyvinkin vahva. Mutta nyt jorinat sikseen ja niihin huulipunakuviin. Mikä näistä sävyistä lähtee mukaan?

MouMou Lumene huulipunat kollaasi

Huulipunasävyt vasemmalta oikealle, yläriviltä alariville: Niityllä, Kesän odotus, Ruusun tuoksu, Tulinen ruska

Psst! Lisää meikkikuvia voi halutessaan kurkistella Lumenen juuri avatusta Pinterest-tilistä! :)