Vihdoinkin se on ohi! Suuri kenkähaastemme päättyi viikonloppuna häviööni ja nyt voin käyttää mitä kenkiä ikinä mielin. On muuten aivan erityisen vapautunut olo, vaikka en haastetta lopulta harmikseni voittanutkaan. Kokosin vielä viimeisestä, vajaaksi jääneestä haasteviikosta säälittävän raportin teille. Meinasin tuossa muuten viikonloppuna kaivella vanhasta tottumuksesta käyttämättömiä kenkiäni esiin, vaikka olin jo hävinnyt. Sen verran syvällä alitajunnassani tuo kenkähaaste on, että saattaa kestää hetki, että opin elämään ilman sitä. Olo on ihan outo, kun ei ole enää mitään rajoituksia pukeutumisessa.

kh22

Viimeisen haasteviikon maanantaina ulkoilutin yhtä suosikkisaapaspariani. Olen käyttänyt nämä kirjaimellisesti puhki, toisen kengät yläsauma on nimittäin ratkennut sentin verran ja se pitäisi saada kestävästi paikattua. Mokkanahka alkaa vaan olla niin käytettyä, että saa nähdä, onnistunko korjausoperaatiossa. Tiistaina siirryin mataliin mukavuuskenkiin. Nuo karvakengät ovat muuten kivat, mutta toisesta alkoi pohja irrota ja neljännellä(!) käyttökerralla. Eivät siis mitkään kestävimmät kengät, vaikka olisin Puma-merkiltä odottanut kyllä laatua. Keskiviikkona kokeilin ensimmäistä kertaa uusia Crocsejani. Noissa on se hyvä ominaisuus, että ne sekä lämmittävät jalkoja että pitävät vettä. Kengät ovat siis ihan omiaan tänne Suomen loskaiseen töhnätalveen!

kh23

Torstaina olikin taas sen verran rankka päivä, että koetin piristää itseäni pinkeillä Parikoilla. Ne saivatkin terveyskeskuksessa spontaanit kehut ohikulkijalta ja oloni piristyi heti, vaikka päivän diagnoosi ei aivan mieleinen ollutkaan. Kenkähaasteen viimeiseksi kenkäpariksi jäivät sitten keltaiset Hai-kumisaappaat, jotka sain joskus kesällä. Tykkään noista kuin hullu puurosta, mutta talvella niitä en enää aio käyttää, jos on vielä pakkastakin. Sitä varten omistan lämpimät, karvavuorelliset kumisaappaat. Voi onnea, kun saa pukea jalkoihinsa mitkä kengät ikinä haluaa! :)

(Pumat, Crocsit ja Hait saatu)