Olin suunnilleen 15-vuotias, kun minun todettiin kärsivän matalasta verenpaineesta. Koska määrätty lääkitys ei sopinut minulle, pidin verenpainettani koholla kahvin ja salmiakin avulla. Siksi salmiakki on aina ollut jotenkin hyvin tärkeä osa elämääni, vaikka en enää sitä niin usein syökään. Tavallaan se kuitenkin aikanaan pelasti elämäni. Tästä avauksesta pääsen aasinsillalla esittelemään teille uuden merkkituttavuuden, joka tuli putiikillemme myyntiin tänään.

Salmiakki Manifesto on nimensä mukaisesti merkki, jonka tavoitteena on nostaa salmiakki sen ansaitsemaan arvoon. Ensimmäinen tuotesarja lanseerattiin vain muutama kuukausi sitten elokuussa, mutta merkki on jo saanut huikean vastaanoton niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tuotemerkki juhlistaa salmiakkimakeisen perinteistä vinoneliömuotoa ja mustaa väriä. Korujen pääasiallisina materiaaleina ovat hopea ja vesileikattu nahka. Korut ovat näyttäviä ja niistä tulee jotenkin hassulla tavalla isänmaallinen olo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erikoismallistonkin Salmiakki Manifesto on jo ehtinyt tehdä. Around the World -mallistoon kuuluu laukkuja, jotka on suunniteltu Suomessa, mutta valmistettu Tansaniassa. Suomalaista suunnittelua on maustettu eksoottisilla materiaaleilla kuten ebenpuulla, ja laukut on valmistettu taidokkainen käsityöläisten toimesta. Luonnollista onkin, että 10 % malliston myyntituotoista osoitetaan mikrolainoina tansanialaisen pienyrittäjyyden tukemiseen. Tälle ajatukselle minä liputan! Laukkuja on meidän liikkeellämme myynnissä tällä hetkellä yksi kappale, jota koetan estää itseäni kiivaasti ostamasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salmiakkisia tuotteita myyvät paikat on listattu näppärästi tälle sivulle. Itse myyn Salmiakki Manifeston tuotteita Helsingissä Miun-putiikillamme. Vinkkinä vaan vielä, että jokaisen meiltä ostetun tuotteen mukaan tulee pieni pussillinen sitä oikeaa, syötävää salmiakkia. Nam! ;)